Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Benelux Strobist Group opgestart

woensdag 2 juli 2008, 20:53 door | 7.530x gelezen | 5 reacties

Op het weblog van Bert Stephani kwam ik het bericht tegen over de oprichting van de Benelux Strobist Group. De groep heeft tot doel het samenbrengen van strobists binnen de Benelux voor het uitwisselen van kennis en het vinden van fotografen om samen mee te schieten. Uiteraard is het ook de bedoeling dat er samenkomsten komen.

Strobists zijn fotografen die gebruik maken van externe opzetflitsers in hun foto's. De gemeenschap is gebaseerd rondom de populaire website Strobist.com en maakt gebruik van de services van Flickr. Het aanmelden is gratis.

Grappig detail van de groep is dat deze opgericht is door Tuffer, een Amerikaan die momenteel nog niet in de Benelux woont. In augustus verhuist hij naar BelgiŽ. In Amerika was hij reeds lid van de Seatle Strobist Group en hij wilt eenzelfde community graag ook hier hebben.

Een leuk idee, een Strobist groep voor de Benelux. Op het moment van schrijven zijn er al 43 leden, dus er lijkt zich al snel een mooie groep Strobisten te verzamelen.

omschrijving


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Charles
  Profiel Charles schreef op woensdag 2 juli 2008 om 22:01

  Die Strobisten groep houdt wel van een grapje. Hoe houd je toeristen die staan te fotograferen voor de gek. De moeite waard. Ga naar de site die hierboven wordt genoemd http://www.strobist.blogspot.com/ en scroll een stukje naar beneden. Bekijk het eerste filmpje (3 minuten, wel even helemaal uitkijken.) Lees daarna de tekst op de site. Nou ja, je kunt de tekst ook eerst lezen, maar beter is achteraf.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 2 juli 2008 om 23:49

  @Charles; Inderdaad leuk bedacht; persoonlijk zou ik het ook gebruiken voor flauwe grapjes overigens.. knipoog

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 3 juli 2008 om 09:15

  Haha! Ik heb zelden zo om een blogpost moeten lachen, zeg! knipoog

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 3 juli 2008 om 21:13

  Overigens zag ik zojuist dat er ook een Dutch Stobist Group is. Met meer kans op een meeting in de buurt als Nederlander zijnde, waarschijnlijk. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Strobist

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord