Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Calumet statieven tas voor Strobisten

zaterdag 17 april 2010, 18:04 door | 8.772x gelezen | 10 reacties

Mijn collectie van strobist apparatuur bewaar ik momenteel in een plastic doos van de Xenos. Dat werkt prima zolang het spul even ongebruikt op zolder staat. Als je er mee gaat sjouwen is het echter niet bepaald praktisch. Zo kwam het er op neer dat ik vaak mijn spullen in de auto liet liggen bij een shoot; teveel moeite om het allemaal mee te nemen. Hoog tijd voor een tas om mijn strobist spul in te vervoeren.

Mijn plastic doos had me één ding erg duidelijk gemaakt; de tas moest compact zijn en lekker handelbaar. Anders laat ik 'm in de auto liggen en vertrouw ik op bestaand licht. Nu had ik eerder al eens ergens een statieventas voorbij zien komen met extra vakje voor een flitser en wat ander spul. Handig, want dan hoef je alleen je fototas en de statieventas mee te dragen.

Op de workshop van Martin zag ik dat hij ook zo'n tas had. Bij CameraTools, waar de workshop gehouden werd, hadden ze een dergelijke statieventas met extra vakje helaas niet liggen. Martin kon me echter vertellen dat hij deze bij Calumet gekocht had. Hetzelfde weekend gelijk maar even op de site gekeken. Ze hebben verschillende maten en -na het nameten van mijn statieven- de kleinste bleek al voldoende voor me. Die heb ik dus direct besteld.

Calumet Small Tripod Bag


De Calumet Small Tripod Bag kost 35,50 euro. Hij is groot genoeg om twee Manfrotto Nano statieven in de stoppen. Je kunt dan zelfs nog een parapluhouder erop zetten. Tenminste op één. Op alle beide Daarnaast kun je er een paraplu in kwijt en in het extra zijvakje met gemak een flitser, flitsontsteker en wat kleurfilters.

Ik heb natuurlijk nog meer spul, maar dat is wat compacter en kan mee in mijn gewone fototas. Als ik het al nodig heb, want in de praktijk heb je eigenlijk lang niet alles nodig om prima foto's te maken. De statieven waren eigenlijk altijd het lastigste; die passen niet in mijn fototas en los meedragen is ook niet te doen.

De tas zelf oogt als prima kwaliteit voor wat betreft de materialen. Je kunt 'm op twee manieren dragen; aan de schouderband of gewoon aan de hengsels. In het zijvakje zit nog een kleiner doorzichtig vakje waar je kleine spulletjes zoals kleurfilters of compact flash kaartjes in kwijt kunt.

Calumet Small Tripod Bag


Een praktisch tasjes dus en precies groot genoeg. Nu moet natuurlijk in de praktijk nog blijken dat ik hem inderdaad makkelijker meeneem en zo meer met Strobist technieken ga doen!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. Jacko
  Jacko schreef op zaterdag 17 april 2010 om 20:48  | reageer

  Mooie tas hoor. Is inderdaad veel makkelijker om een aparte tas te hebben voor al je strobist gear. Maar.... de meeste strobisten hebben meer dan 1 flitser en in het vakje aan de buitenkant past zo te zien maar 1 flitser.

  Je zou natuurlijk net een maatje groter kunnen nemen en dan in het vak vam de statieven je andere flitser(s) kunnen stoppen. Zou dat te doen zijn Elja of is dat deel te smal voor een flitser?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 17 april 2010 om 22:24  | reageer

  Er past inderdaad maar één flitser in het zakje. Je kunt dus zeker een grotere overwegen. In mijn fototas heb ik zelf ook altijd een flitser zitten, dus dan heb ik twee flitsers en twee statieven bij. Daar kun je in veel situaties prima mee uit de voeten.

 3. Leon
  Leon schreef op zondag 18 april 2010 om 00:11  | reageer

  Ervan uitgaande dat je alleen deze tas mee zou nemen en je fototoestel, dan snap ik de logica niet, waarom er 2 statieven en maar 1 flitser in passen. Waar heb je dat 2e statief dan voor nodig????

  Het zou logischer zijn als ze dat zijvak groot genoeg voor 2 flitsers hadden gemaakt

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 18 april 2010 om 08:06  | reageer

  Ik weet niet of deze tas daadwerkelijk met dit doel ontwikkeld is. Groot kans van niet. Ik vind het alleen wel een praktisch tasje. vrolijk

 5. Leon
  Leon schreef op zondag 18 april 2010 om 10:19  | reageer

  Misschien wordt het dan tijd voor de eerste echte strobistentas vrolijk

 6. Jacko
  Profiel Jacko schreef op zondag 18 april 2010 om 17:36  | reageer

  Ach, ga naar de markt voor een lap spijkerstof en wat stroken klittenband. Kijk moeder de vrouw lief aan. Leg stof, statieven en flitsers op tafel naast de naaimachine en klaar ben je toch. Toch?

 7. Lucien
  Profiel Lucien schreef op zondag 18 april 2010 om 23:18  | reageer

  Hmm...

  Nu nog een assistent/stagaire/moeder de vrouw om de tas te dragen en klaar ben je.

 8. Patrick
  Patrick schreef op dinsdag 20 april 2010 om 13:14  | reageer

  idd een echte Strobisten tas, waar je ook bijvoorbeeld je softbox en viewfinder set in op kan bergen.

 9. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 20 april 2010 om 20:14  | reageer

  @Patrick; Sja, je kunt altijd gaan voor een grotere tas en meer gear. De vraag is dan wellicht of je het ook allemaal nog mee gaat dragen. Ik weet van mezelf dat ik terugval op gewoon bestaand licht anders.

  Vandaag heb ik deze nieuwe tas voor het eerst ook nog meegenomen terwijl ik een opdracht moest schieten. Dat beviel, want ik heb mijn strobist spul nog gebruikt ook. Dat had ik niet gedaan als de doos met spullen achter in mijn auto had gestaan..

 10. dizze
  Profiel dizze schreef op zondag 16 mei 2010 om 19:48  | reageer

  Weet er iemand of er ook statieven in kunnen van LumoPro LP604, die zijn ongeveer 51cm lang.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Strobist

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord