Fotofair Actie: Photofacts Academy met 30 euro korting + gratis Fotografiebijbel (t.w.v. 20 euro). Meer info of direct lid worden
Erik van Rosmalen

MagMod: grids en gels magnetisch op je Speedlite

vrijdag 1 november 2013, 13:53 door | 7,178x gelezen | 4 reacties

Methodes om grids, gels of snoots op je reportageflitsers te monteren zijn er meer dan genoeg: menig strobistfotograaf heeft zijn speedlites bijvoorbeeld voorzien van filters. De MagMod baseert zich op magnetische hechting. Binnen een dag heeft het Kickstarter-project al twee keer de benodigde financiering opgehaald.

Magnetisme


Soms is een idee zo voor de hand liggend: MagMod bestaat uit een hoes van siliconenrubber, die op zowel Canon- als Nikon-flitsers past. Met behulp van magneetjes kun je vervolgens allerlei modifiers op je flitser 'plakken'.


Praktisch en robuust dus. De magneet is zo krachtig, dat je zelfs meerdere modifiers kunt stapelen.
Dat in tegenstelling tot - bijvoorbeeld - klittenband, wat ik zelf gebruik. Dat werkt op zich goed maar, toegegeven, mijn honingraat-gridje zit er nogal gammel op en gels willen nog wel eens loslaten. Wel is de oplossing uiteraard wat duurder: voor een basis kit met 1 houder, 1 grid en een setje van 6 kleurgels betaal je 79 dollar.

MagMod magnet


Schadelijk?


De eerste vraag die bij mij opkwam: zijn die sterke magneten niet schadelijk voor mijn apparatuur? Die vraag beantwoordt initiatiefnemer Spencer Boerup in een YouTube-video:


Kortom: CF- of SD-kaarten, zenders, flitsers en andere camera-apparatuur zouden niet kunnen beschadigen door de magneten. Wel moet je uiteraard oppassen met harde schijven, je bankpas (niet meer in je fototas dus!) of - eventueel - een pacemaker.

Kickstarter


Het Kickstarter-project is een doorslaand succes. Het project startte op 30 oktober en loopt af op 2 december. Het beoogde bedrag, 35.000 dollar, is binnen vijf uur tijd opgehaald. Op het moment van schrijven (1 november) staat de teller al bijna op 80.000 dollar. Dat de MagMod er gaat komen staat dus al vast.

Bron: Kickstarter

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als webredacteur. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

4 reacties

 1. gast schreef op vrijdag 1 november 2013 om 18:03

  Speedlites voorzien van flitsers? WTF?

 2. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op vrijdag 1 november 2013 om 21:20

  Met harde schijven hoef je ook niet bang te zijn. De metalen behuizing hiervan houdt magnetische velden buiten de inhoud (binnenin zit trouwens ook een zeer sterke magneet).

 3. MagMod
  MagMod schreef op zaterdag 2 november 2013 om 05:15

  Thanks for sharing our Kickstarter, we're proud to be seen on so many places across the world!

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op zaterdag 2 november 2013 om 10:23

  @gast: filters natuurlijk, typootje. Heb het aangepast, dank je!

  @Paul: Heb even gezocht en je hebt gelijk: blijkbaar heb je daar een enorm sterke magneet voor nodig om enigszins schade aan te brengen. Ook dat zal dus thuis niet gebeuren!

  @MagMod: you're welcome, good luck with the follow up!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Strobist

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

53.769 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

53.769 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.