Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Strobist DVD box

woensdag 28 mei 2008, 21:51 door | 9.287x gelezen | 9 reacties

Strobist DVDDavid Hobby, bekend van de website Strobist.com, heeft vandaag zijn eerste DVD video uitgebracht. Het is een pakket van maar liefst 8 DVD's geworden. Op de DVD's is wordt het werken met opzetflitsers uitvoerig uit de doeken gedaan. David is authoriteit op dit gebied en schrijft hierover al dagelijks op zijn blog.

David geeft aan dat het geen strak geregiseerde DVD's betreft, het is allemaal low-budget gehouden en het betreffen video opnames tijdens een aantal shoots voorzien van uitleg.

De eerste DVD bevat de basis van het werken met opzetflitsers; welke apparatuur heb je nodig, hoe werkt het, enzovoorts. De volgende vier DVD's zijn opnames van een seminair die David gehouden heeft vorig jaar en de twee laatste DVD's bevatten opnames van negen locatie shoots.

Qua niveau zijn de DVD's bedoeld voor de gevorderde amateurs. De DVD box is te bestellen voor een bedrag van 139 dollar. Internationaal tranport naar Nederland kost 35 dollar en daarmee komt het totaal voor deze DVD -dankzij de gunstige dollarkoers- op 114,33 euro.

Let er wel op dat de DVD's gecodeerd zijn op het NTSC formaat (in Europa gebruiken we PAL). Veel DVD spelers ondersteunen tegenwoordig echter beide formaten en ook spelers in computers hebben doorgaans geen moeite met het NTSC formaat. De DVD's zijn ook ondertitelt (in het Engels) voor iedereen die het gebabbel te snel vind gaan.

Hieronder een video van tien minuten uit de seminar opname.Het lijkt mij een interessante DVD box.
Ik heb mijn bestelling vanmiddag dus alvast geplaatst.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. roger767
  roger767 schreef op woensdag 28 mei 2008 om 22:44  | reageer

  wel grappig effect, maar neem je niet makkelijk mee in je rugzak; 10 champagne glazen. Ben nu wel zeker van plan om kleurenfilters te kopen voor mijn flitsers.

 2. pascal
  pascal schreef op woensdag 28 mei 2008 om 23:39  | reageer

  Jaja geweldige site maar ben ik een zeikerd of is 114 euro aan low-res video material (wat overigens wel super leerzaam zou zijn) niet een beetje prijzig?? en dan moet je hem ook maar net kunnen afspelen.

  Let wel ik ben een groots strobist fan dus ik wil niet te negatief zijn maar is er al iemand met ervaring met de dvd???

 3. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op woensdag 28 mei 2008 om 23:49  | reageer

  De DVD is net vandaag in de verkoop gegaan, dus niemand heeft hem nog gezien. maar als hij van dezelfde kwaliteit is als de website van Dave is hij het geld dubbel en dwars waard. En hij is ongeveer even duur en lang als de gemiddelde workshop fotografie.
  De DVD box is naar me onderweg...

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 28 mei 2008 om 23:54  | reageer

  @Pascal; Goede vraag. Gezien Davids reputatie denk ik dat het wel goed zit. Echt lowres is het volgens mij niet te noemen, het is met een normale DV camera opgenomen. Zoals David Hobby het zegt; inhoud boven high-end afwerking.

  Zodra ik de DVD bekeken heb laat ik weten of het de moeite is. vrolijk

 5. MarcelG
  MarcelG schreef op donderdag 29 mei 2008 om 11:57  | reageer

  Damn, da's pas inventiviteit. Ik ben zelf absoluut geen flitser (zoals al eerder aangegeven héb ik zelfs geen flitser...), en ben eerlijk gezegd na het zien van dit korte filmpje nóg minder geneigd me er in te gaan verdiepen...wat een gedoe zeg. Okay ; je kun er wel veel mooiere platen door krijgen, da's absoluut waar.
  Maar om nou een stapel champagneglazen te gebruiken, 2 slaves, gelfilters en een paraplu etc om een portretfoto te maken....mwa.

 6. Metin
  Profiel  Metin schreef op donderdag 29 mei 2008 om 21:37  | reageer

  Vind wel geinig, maar nee dank je. Op dit moment ben ik toch aan het sparen voor een flitsset. vrolijk

 7. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 13 juni 2008 om 17:53  | reageer

  Mijn DVD box van Strobist.com is vandaag binnen gekomen. Ik moest nog 33 euro extra afrekenen bij de UPS man. Zodra ik de tijd heb gevonden de DVD's te bekijken schrijf ik natuurlijk een review..

 8. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op zondag 15 juni 2008 om 18:09  | reageer

  @Elja: waarvoor waren die 33 euro dan? Invoerrechten of zo? Ben wel heel benieuwd naar je review straks!

 9. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 15 juni 2008 om 21:09  | reageer

  Goede vraag, Peter.
  Dat was een tamelijk onduidelijk aangegeven op het formulier. Ik zal het nog eens nakijken wat ze precies zeggen. Weet ook nog niet hoeveel er nu uiteindelijk van mijn rekening afschreven wordt via de creditcard. De transportkosten stonden er bij het afrekenen zelf namelijk nog niet bij..

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Strobist

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord