Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Zelfdenkende Canon Speedlite 470 EX AI flitser

donderdag 21 juni 2018, 15:30 door | 4.142x gelezen | 0 reacties

De nieuwe Speedlite 470EX-AI (die overigens in februari dit jaar al werd aangekondigd) is een krachtige flitser met een unieke gemotoriseerde bounce- en draaikop voor snelle, eenvoudige en professionele belichting.

De innovatieve AI Bounce zorgt ervoor dat je semi- of volautomatisch indirect kunt flitsen. De flitser zorgt zelf voor de juiste bouncehoek voor je onderwerp.

Canon speedlite 470 ex ai


Op die manier is deze middensegment flitser de perfecte oplossing om snel professioneel belichte beelden te kunnen maken. Dankzij de zelfinstellende, gemotoriseerde bounce- en draaikop ben je verzekerd van een natuurlijke, fraaie belichting in de juiste hoek.

Een flitser die zelf reageert


De gemotoriseerde flitskop is zelfinstellend, waardoor de weerkaatsingshoek altijd correct is voor betere belichting voor natuurlijke en professionele foto's. In de volautomatische stand zoekt de flitser de juiste bouncehoek via twee testflitsen, waarna hij de de definitieve hoek bepaalt.

Als je de camera kantelt voor de portrait-modus die je vaak gebruikt voor portretten weet de camera nadat je 2x op de ontspanknop hebt gedrukt dat de positie veranderd is. De flitskop wordt vervolgens in precies dezelfde positie gedraaid als bij het landscape beeld het geval was.

Zo weet je dat de lichtomstandigheden hetzelfde blijven en hoef je daar niet meer over na te denken.

Het is wel een raar gezicht om de flitskop helemaal uit zichzelf te zien bewegen, maar het levert veel tijdswinst en gebruiksgemak op. Normaal gesproken zou je de flitskop zelf met de hand moeten bijstellen.

In de semi-automatische modus kun je zelf bepalen welke kant de flitskop op flitst.

Flits reikt verder en breder


Een ingebouwde zoomkop stemt de hoek van het flitslicht af op de beeldhoek van de gebruikte lens en verplaatst zich binnen een zoombereik van 24-105 mm (equivalent van full-frame).

Met een richtgetal van 47 bij iso 100 is de Speedlite 470EX-AI ideaal voor het belichten van grote groepen en weerkaatst hij licht via muren en plafonds voor een zachter, natuurlijker resultaat.

In 5,5 seconden is hij weer helemaal opgeladen. De flitser is compatibel met HSS (High Speed Sync) en je kunt hem los van je camera gebruiken. Hij kan echter geen andere flitser aansturen.

Helder en gedetailleerd scherm


Het dot-matrixscherm zorgt voor een weergave van tekens voor meer gedetailleerde informatie terwijl het LCD-scherm alle flitsinstellingen weergeeft en heel gemakkelijk te lezen is.

Creatieve belichtingsmogelijkheden


De Speedlite 470EX-AI kan los van de camera worden gebruikt dankzij optische bediening. Hierdoor kunnen EOS-camera's met een geïntegreerde Speedlite-transmitter de flitser op een afstand van maar liefst 10 m bedienen zonder extra apparatuur.

Conclusie


Deze nieuwe Speedlite is een aanvulling op Canon's flitserassortiment, geen vervanging voor een ouder model. De theorie klinkt goed en uit online ervaringen kun je opmaken dat het systeem goed werkt en veel gebruiksgemak biedt waardoor je veel sneller kunt werken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Strobist

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord