Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Carolien Tesselhof

5 tips voor schoolfotografie

maandag 1 oktober 2018, 14:28 door | 6.544x gelezen | 1 reactie

Bij schoolfotografie komt veel kijken. In korte tijd heb je veel kinderen voor je lens en krijg je dus een grote hoeveelheid foto's te verwerken. Wij geven vijf tips hoe je efficient kunt werken en zoveel mogelijk foto's kunt verkopen.

Floor en Jule


Tip 1: Voorbereiding


Niets is zo belangrijk als een goede voorbereiding. Denk na over het systeem waarmee je wilt werken, en test daar vooraf al mee. Zorg dat je voor alle klassen een duidelijke planning maakt waarin je rekening houdt met bijvoorbeeld de gymlessen.

Je wilt immers geen kinderen met knalrode hoofden op de foto. En regel dat je voldoende hulp (ouders) hebt op de dag zelf.

Tip 2: Opstelling en belichting


Neem op de dag zelf ruim de tijd om te zorgen dat je opstelling en je lampen goed staan. Maak ook een paar testfoto's. Door ervoor te zorgen dat de belichting meteen goed is, voorkom je dat je achteraf veel tijd kwijt bent met de nabewerking.

Door gebruik te maken van een grijskaart kun je tijdens de nabewerking eenvoudig de juiste instellingen voor een goede kleurweergave toepassen.

Tip 3: Privacy


Privacy is belangrijk als het om foto's van kinderen gaat. Zorg er daarom voor dat de ouders alleen maar de individuele foto's van hun eigen kinderen kunnen zien en niet die van andere kinderen. Oypo heeft hier een handig systeem voor.

Door te fotograferen met de Oypo-app kun je achteraf met enkele muisklikken de foto's in aparte mappen zetten, voorzien van een unieke inlogcode en een wachtwoord. Daarnaast kun je in de app voor kostprijs persoonlijke inlogkaartjes – die je zelf in je eigen huisstijl kunt ontwerpen – laten printen.

Tip 4: Wees zichtbaar


Er zijn verschillende manieren om de foto's aan te bieden aan de ouders. Een daarvan is een webshop integreren in je eigen website. Doordat de ouders op jouw eigen website terechtkomen, zien ze meteen wie je bent en wat je eventueel nog meer te bieden hebt.

Ook hiervoor heeft Oypo een mooie oplossing. Zonder programmeerkennis kun je eenvoudig de webshop van Oypo integreren in je eigen website.

Een extra optie is het gebruik van white label als aanvulling op je webintegratie. Door deze optie toe te voegen kun je de bestellingen in je in je eigen huisstijl laten verzenden. Zo zorg je ervoor dat jouw naam meerdere malen bij de klant onder de aandacht komt.

Mobiele app nieuw

Tip 5: Maak keuzes en geef korting


Denk goed na over je aanbod aan fotoproducten. Maak hierin duidelijke keuzes. Je kunt wel alle soorten en maten fotopapier, wanddecoraties en funproducten aanbieden, maar het is verstandiger een wat beperkter assortiment aan te bieden.

Kijk wat past bij jouw fotografie en bij de klant.
Ga ook slim om met kortingen. De klant is hier vaak gek op. Trigger ouders om snel te bestellen door bijvoorbeeld in de eerste twee weken de verzendkosten voor eigen rekening te nemen of een leuke korting te geven.

Houd er wel rekening mee dat je met korting de prijs krijgt die je wilt hebben voor je foto's.

Om je op weg te helpen met je schoolfotografie heeft Photofacts samen met Oypo een cursus schoolfotografie ontwikkeld. Daarnaast is het ook interessant om het whitepaper over schoolfotografie te lezen. Deze vind je terug op whitepaper.oypo.nl.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Carolien Tesselhof

Over de auteur

Carolien is oprichter van Tesselhof Media en helpt bedrijven en merken graag een stapje verder. Hierdoor helpt ze jouw bedrijf, merk of organisatie op te vallen in de massa.

1 reactie

  1. Adinda Arian
    Adinda Arian schreef op dinsdag 2 oktober 2018 om 12:03  | reageer

    Ik zelf heb mijn webshop gedeelte uitbesteed aan fotoprotools.nl en ben daar super blij mee!
    Laagdrempelig om in te stappen en je betaald een vast bedrag dus hoeft geen commissie over van alles af te staan. Ik vind dat heel prettig!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord