Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Back-up je iPhone foto's

zaterdag 1 december 2012, 23:42 door | 10.480x gelezen | 2 reacties

Veel fotografen schieten tegenwoordig ook aardig wat foto's op hun telefoon. Dat is immers snel een gemakkelijk, je hebt je telefoon altijd bij de hand en de resultaten kun je direct uploaden naar je Facebook, Twitter, Flickr of Instagram profiel. Een back-up maken schiet er echter al snel bij in.

Bij je spiegelreflex zit de back-up waarschijnlijk wel al in je workflow. Na een shoot kom je thuis en kopieer je de foto's naar je computer. Vanaf daar wordt je back-up waarschijnlijk automatisch in gang gezet. Ook op je telefoon kun je echter beelden hebben die je liever niet kwijt zo raken.

Smartphone photo collection

Het is echter erg gemakkelijk om juist die foto's verloren te laten gaan. Je telefoon kun je verliezen of hij kan kapot gaan. Je bent dan direct de meeste foto's kwijt. Alleen de beelden die je wel direct naar een online dienst hebt gestuurd kun je dan via een omslachtige weg weer terug halen.

Zelf kwam ik er afgelopen week ook achter dat ik hier slordig mee om ging. Ik zag toevallig via iTunes dat ik 11 gigabyte aan foto's en video's op mijn telefoon had staan; het resultaat van ongeveer twee jaar gebruik van mijn mobieltje. Naast een heleboel rommel staan hier ook best belangrijke momenten tussen zoals bijvoorbeeld de eerste echo van mijn dochter of een filmpje van direct na haar geboorte eerder dit jaar.

Foto's kopieren


Het kopieren van de foto's van je iPhone is erg eenvoudig. Sluit de telefoon aan op je computer en open de verkenner (Windowstoets + E). In het overzicht van al je drives zie je nu ook je telefoon terug. Je kunt hier simpelweg op doorklikken en met een paar klikken sta je in de map met je foto's. Deze beelden kun je vervolgens kopieren naar je drive waar je normaliter ook je foto's bewaard.

Iphone verkenner

Apple iCloud


Als je gebruik maakt van Apple's iCloud dienst kun je foto's ook automatisch naar de cloud laten back-uppen. Een prima optie, al moet je daar dan natuurlijk wel voldoende ruimte op beschikbaar hebben. Ook zou ik je aanraden om dan alsnog zo nu en dan een eigen kopie te maken.

Wat is jou manier om geen belangrijke foto's van je smartphone kwijt te raken?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. P.
    P. schreef op zondag 2 december 2012 om 09:57  | reageer

    Even dropbox starten op IPhone, en mijn foto's vertrekken zo via auto-upload over wifi in de cloud.

  2. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 3 december 2012 om 22:39  | reageer

    Op mijn Androidtoestel heb ik inderdaad Dropbox geinstalleerd, waarbij m'n foto's automatisch gebackupt worden zodra ik een WiFi-verbinding maak. Zonder nadenken, kabeltjes of andere handelingen. Ideaal.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord