Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

De meest simpele locatie kan fantastisch zijn

donderdag 20 oktober 2016, 12:12 door | 5.996x gelezen | 2 reacties

Vaak hoor ik fotografen klagen over het gebrek aan geweldige locaties. Ik zeg altijd tegen ze 'de beste locaties zitten in je hoofd, en vaak recht voor je neus'. Op de een of andere manier lijkt het soms dat als er geen geweldige locatie is, dat dan ook alle creativiteit weg is.

Nadine in Manchester


Naar mijn mening is elke locatie geweldig om te fotografen. Ik zoek vaak naar extra's zoals contrast, ruwheid en kleur, of juist het gebrek daar aan. Hoe meer ruwheid, hoe beter.

Maar iets statisch en moderns kan ook heel gaaf zijn. Zoals je ziet, er is altijd wel iets als je het WILT zien.

Soms zeg ik als grapje: 'Zet je fotografenblik aan en ga op jacht, zoek niet naar toevallige kansen maar maak iets bruikbaars van wat je ziet'. Dit is een andere manier van denken maar vaak helpt het erg goed.

Nadine manchester


Als je nou een klein beetje styling toevoegt, (of heel veel zoals hier het geval is) ben je al op weg naar een geweldige foto. Deze foto's heb ik gemaakt tijdens een workshop in Manchester met Nadine. Een zeer eenvoudige lichtopstelling met een Elinchrom Beauty Dish voorzien van grid recht op Nadine.

De muur zag er niet bijzonder uit maar ik vind hem geweldig, en uit de reactie van de deelnemers toen zij de foto zagen, bleek dat zij dat ook vonden.


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

2 reacties

 1. Christine Lepoutre
  Christine Lepoutre schreef op vrijdag 21 oktober 2016 om 09:27  | reageer

  Ok maar denk toch dat je al een geroutineerde fotograaf moet zijn.
  Zijn er bepaalde regels voor?
  Ik ben nog niet lang bezig maar ik zie het niet, komt het nog??

 2. Frank Doorhof
  Frank Doorhof schreef op vrijdag 21 oktober 2016 om 13:54  | reageer

  In principe zijn er geen regels. Alles dat iets toegevoegd kun je gebruiken. Je moet het gewoon "gaan zien". Soms staan de mooiste dingen recht voor je neus maar zien mensen het gewoon niet juist omdat ze de "regeltjes" volgen van "het moet papier zijn"'etc.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.154 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord