Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

De waarheid over scherptediepte en wat van invloed is

woensdag 31 oktober 2018, 20:20 door | 6.038x gelezen | 3 reacties

Scherptediepte wordt dikwijls verkeerd begrepen, vooral als het gaat om wat daadwerkelijk van invloed is en hoe je het kunt veranderen door de techniek die je toepast. Deze video laat je alles zien wat je moet weten over de fysica achter de scherptediepte.

Deze geweldige video is gemaakt door Gerard Undone en leert je alles over de scherptediepte en wat daadwerkelijk van invloed is. Daarnaast toont hij je een gemakkelijke manier om eens na te denken over de fysica erachter.


Er is nogal wat verwarring over hoe scherptediepte eigenlijk werkt en hoe je dit nu echt kunt beÔnvloeden. Goede kennis en begrip hiervan is van cruciaal belang om als fotograaf goed te kunnen werken en je technische kennis te gebruiken op een manier die je helpt om artistieke resultaten te bereiken.

In de video hoor je Gerard praten over de 'entrance pupil'. Dit is het beeld van het diafragma, gezien vanaf de voorkant van het objectief (ook bekend als de effectieve lensopening).

Je kunt het zien als het diafragma nadat het is beÔnvloed door de vergroting van de lamellen ervoor. Het is een geweldige video die je echt kan helpen een veelvoorkomend en vaak onbegrepen onderwerp beter te begrijpen; kijken dus!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 6 november 2018 om 16:49  | reageer

  Deze meneer praat zo snel en geagiteerd dat het onaangenaam wordt om ernaar te luisteren, laat staan hem goed te begrijpen.

 2. gast schreef op dinsdag 6 november 2018 om 21:48  | reageer

  Mee eens. Na 1 minuut was hij mij al kwijt.
  Jammer,

 3. duppie
  Profiel duppie schreef op woensdag 7 november 2018 om 07:25  | reageer

  Mijn Engels is best wel goed maar ik vind de manier waarop deze man praat echt irritant dus ook ik was hem al snel kwijt

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord