Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Digitaal klaslokaal met Kimberley

zaterdag 21 mei 2016, 23:23 door | 6.002x gelezen | 2 reacties

Het digitale klaslokaal is zonder twijfel één van de meest intense dingen die ik online doe. Het idee begon met simpelweg een camera aanwezig hebben tijdens een photoshoot om te filmen. Dit hebben we een aantal jaar geleden gedaan en mensen vonden het geweldig om te zien wat we doen tijdens een shoot.

Destijds gebeurde er eigenlijk niet eens zoveel. Het ging vooral om het zien van het model tijdens de visagie, wat beweging in de studio en natuurlijk de shoot zelf, maar kijkers vonden het desalniettemin fantastisch.

Jaren later wilden we dit initatief weer oppakken, maar met de hedendaagse markt moet je iets doen wat uniek is. Dus dachten we hard na en besloten om jullie als kijkers interactie te laten hebben met de shoot. Zodra de camera's echter aangingen en we live waren, veranderde dit.

Ik hou van lesgeven en dat was precies wat ik begon te doen: uitleggen wat we van plan waren, licht setups laten zien, tips geven en zelfs het complete bewerkingsproces laten zien.

Dit was een enorm succes, en inmiddels zijn we in staat om dit soort broadcasts iedere maand te doen, met dank aan bedrijven zoals BenQ en Rogue/Expo Imaging. Zonder hen zou dit niet mogelijk geweest zijn.

Ik laat jullie graag het digitale klaslokaal zien dat we gedaan hebben met Kimberley. Je kunt je ook abonneren op ons YouTube kanaal. Let op: de video's zijn in het Engels.


Hier een paar resultaten van de shoot:

Kimberley1


Kimberley2


Kimberley3Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

2 reacties

  1. Ilse
    Profiel Ilse schreef op zondag 22 mei 2016 om 15:38  | reageer

    Wat een cool idee! Ik ga meteen de filmpjes op Youtube bekijken!

  2. Frank
    Frank schreef op zondag 22 mei 2016 om 22:46  | reageer

    Leuk zeg! Ik heb een stuk gekeken en ik vond het "very entertaining". Ik ga kijken!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord