Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Een verhaal vertellen (deel 2)

zaterdag 5 augustus 2017, 14:14 door | 4.685x gelezen | 0 reacties

In dit artikel laat ik nog een aantal foto's zien van de workshop met Ingrid waarbij we verschillende lichtbronnen gecombineerd hebben met rook en rekwisieten. Hierdoor krijg je een interessantere opstelling.

Door het toevoegen van een kleine rekwisiet (in dit geval een pop) wordt het vertellen van een verhaal voor dit soort series versterkt.

Ingrid 2094


Het goed kunnen vertellen van een verhaal middels een fotoserie is vaak erg lastig.

Onthoud dat het voor iedereen weggelegd is een model te fotograferen met slecht licht. Echter, het licht goed krijgen voor een mooie foto wordt al een stuk moeilijker.

Ook de styling en het poseren komen erbij en maken het wat complexer. De allergrootste uitdaging is echter om een een foto te maken waarbij de kijker denkt "wat is daar aan de hand" of die op z'n minst de kijker geÔnteresseerd maakt in een foto.

Ingrid 2372


De "truc" die de deelnemers van mijn workshops vaak leer is dat ze echt moeten denken aan een verhaal. Alleen maar "dingen" combineren voldoet niet. Wanneer je op zoek gaat naar rekwisieten moet je het verhaal al in je hoofd hebben.

Maar onthoud wat ik in het vorige blog ook al aanhaalde: je hoeft geen compleet uitgetypt verhaal te hebben (al is dat natuurlijk wel gaaf), een simpele "suggestie" is vaak al meer dan genoeg.

Okť laten we stoppen met praten, ik zal jullie wat foto's laten zien. vrolijk

Ingrid 2659


Ingrid 2666


Wil je dit ook leren, kom dan eens naar een van mijn workshops, ze gaan altijd over licht en techniek maar ook over story telling.


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord