Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotografie ideeŽn bij tropische temperaturen

maandag 22 juli 2013, 22:28 door | 12.918x gelezen | 3 reacties

Vandaag steeg het kwik tot ver boven de dertig graden Celsius in Nederland. Niet bepaald temperaturen om je de hele dag met een zware camera uit te sloven voor voor fotoshoot. Tenzij je het juiste onderwerp hebt natuurlijk. Wij geven een vijftal suggesties voor foto's die je juist met deze hitte wilt maken.

Strandfoto's


Eťn van de weinige plekken waar het vandaag lekker was, was aan het strand. Het liefst natuurlijk tot aan je enkels in de golven. Op het strand staat meestal een lekker windje en kun je daarnaast altijd afkoelen in het water.

Mika strand kos

Grotten en mijnen


Ben je wel eens in de Grotten van Valkenburg geweest? Wist je dat het onder de grond altijd een frisse 7 graden Celcius is? Ideaal terrein dus om af te koelen ťn bijzondere foto's te maken! Neem een statief mee of ga Strobist-stijl aan de slag om de leukste foto's te maken op een verfrissend dagje in het uiterste zuiden van Nederland.

Watershoots


Als je niet in de buurt van het strand woont is wellicht een watershoot ook wat voor jou. Dat kan in een studio (je model zal het niet snel koud hebben), maar eigenlijk moet je nu gewoon een plekje in de schaduw zoeken en daar een sproeier neer zetten.

Laat er een paar kinderen (jong of oud) bij spelen en je hebt gegarandeerd leuke foto's. Wel een beetje oppassen dat je camera niet al te nat wordt natuurlijk!

Michelle zittend

Smeltend ijs


Haal je macro objectief uit de kast en maak eens een abstracte opstelling met behulp van een lading ijsblokjes. Een van een kleurgel voorziene flitser erachter en je kunt interessante foto's maken. Je moet wel vlot zijn, want bij deze temperaturen is zelfs ijsblokjes geen lang leven beschoren.

Je kunt natuurlijk ook een foto maken van een heerlijk ijsje, maar laten we eerlijk zijn. Het is zonde als zulk ijs smelt, dus kun je beter direct je camera aan de kant leggen en genieten van de verkoelende snack.

Duik in je archief


In plaats van het warme weer in te gaan kun je ook in een verduisterde kamer binnen achter je computer gaan zitten. Zet 's ochtends even alles open voor de frisse en relatief koele lucht en sluit zodra het warmer begint te worden alles hermetisch af. Vervolgens duik je het fotoarchief in naar de sneeuw- en ijsfoto's die je afgelopen winter (of eerdere jaren) gemaakt hebt.

Dit is het moment om die foto's nog eens door te lopen of er nog verborgen pareltjes tussen zitten. Van al die koude beelden krijg je het vast wat koeler!

Sneeuw driehuizen

Wat is jouw fotografie tip met dit warme weer?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Joris Raaijman
  Joris Raaijman schreef op maandag 22 juli 2013 om 23:01  | reageer

  Ik had vanmiddag dorst en pakte een heerlijke tequila uit de koelkast. Gelijk kwam ik op het idee om er een zomerse foto van te maken. Ik had hem op de tuintafel neergezet, plakte de tuinslag via een tyrap aan de tuinstoel zodat ze op gelijke hoogte stonden. En liet het water op het flesje spuiten. Zie de link voor het resultaat! Qua fotobewerking heb ik alleen de kleuren wat mooier gemaakt en hem iets scherper gemaakt. Helaas is de kwaliteit van de foto wat minder doordat ik Twitter gebruik voor de link.

 2. Tťjo
 3. Mark de Roo
  Profiel Mark de Roo schreef op dinsdag 23 juli 2013 om 18:15  | reageer

  Het blijven bij mij fotografie ideeën met deze temperaturen nahnah
  Misschien dat ik ze verder uit denk na een bbq. Voor mij te heet om heel actief wat te doen knipoog

  Dus van mij de volgende tip, chil overdag, fotografeer bij avond. Dit kan soms verrassende resultaten geven! :D

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord