Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Gloeilamp als lichtbron voor portretfoto's

donderdag 20 juli 2017, 21:12 door | 5.526x gelezen | 1 reactie

Je kunt vrijwel alles als lichtbron gebruiken, het hoeft niet per se een flitser te zijn. In deze shoot heeft model/styliste Nadine echt haar best gedaan met haar creatie van lampenkappen. Geheel passend bij het idee om gloeilampen te gebruiken voor de shoot.

Nadine


Het deed absoluut recht aan de opdracht om een creatie te maken die met een enkele of misschien zelfs met twee peertjes te combineren is.

Nadine heeft echte lichtgevende lampenkappen in haar hand die aan de stroom hangen. Maar natuurlijk zijn deze lichtbronnen veel minder fel dan een kaal peertje zonder lampenkap.

Nadine


Je kan dus spelen met de verschillende lichtbronnen en de sterkte daarvan. Je moet vooral letten op of voorzichtig zijn met de afstand van het kale peertje ten opzicht van Nadine.

De afstand mag niet te groot zijn want dan vervalt het licht vrij snel, wat het minder interessant maakt. Ga gewoon eens wat spelen met de afstand van de verschillende lichtbronnen ten opzichte van je onderwerp.

Nadine


Deze foto heb ik in diafragmavoorkeuzemode geschoten met een vaste minimum sluitertijd en automatische lichtgevoeligheid (ISO). Door gebruik te maken van de elektronische zoeker op de Sony kun je min of meer al werkend het eindresultaat zien.

In de laatste foto hebben we wat rook toegevoegd.

NadineCursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

1 reactie

  1. c m v gogh
    c m v gogh schreef op dinsdag 25 juli 2017 om 14:30  | reageer

    een geslaagde poging

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.154 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord