Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Huub Keulers

Hoe trek je de aandacht van potentiŽle klanten?

zaterdag 28 september 2019, 13:31 door | 3.838x gelezen | 0 reacties

Jarenlang had ik de indruk dat het delen van een fotoportfolio voldoende was om de aandacht van voldoende mensen te trekken om een succesvol fotografiebedrijf op te bouwen.

Ik zou portretten, sportfoto's en evenementfoto's publiceren waarvan ik dacht dat ze mijn vaardigheden konden bevestigen en dat meer dan genoeg zou zijn om een netwerk van potentiele klanten te vormen.

Foto Huub Keulers trommel


Ik had het helaas bij het verkeerde eind. Waarom?


Omdat het plaatsen van mijn werk op diverse kanalen en mijn website simpelweg over mij ging en er was niets voor het publiek om zich mee te binden, anders dan alleen maar opmerkingen: oh, dat is een mooie foto ....

Hoe lief en terecht dit misschien ook bedoeld was. Maar door de jaren heen, en door talloze uren sociale berichten en blogartikelen te maken, heb ik me dit ene belangrijke feit gerealiseerd: Als je een mooi en succesvol fotografiebedrijf wilt opbouwen, moet je je inhoud gebruiken op een manier die je potentiele klanten inspireert om je in te huren.

Een potentiele klant wil een connectie voelen en vraagt zich altijd af: spreekt zijn manier van werken me aan en bevalt me zijn stijl van fotograferen. Pas als je zijn of haar aandacht hebt vraagt men zich af; 'past het gevraagde tarief binnen mijn budget?'.

Bouw relaties met je publiek via je online inhoud


In plaats van te hopen dat je vaardigheden achter de camera voldoende zijn voor mensen om zich bij je te melden voor een opdracht, verbind je je ertoe consistente sociale berichten en blogartikelen te maken die je publiek aanspreken, los van de foto's zelf.

Een van de vele manieren waarop je een band kunt opbouwen met degenen die je dient, is door online inhoud te creŽren die bijvoorbeeld je werkproces laat zien, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten als ze je inhuren.
Beschrijf de ervaringen en mogelijkheden die je klanten biedt, stap voor stap, van begin tot eind.

Je illustreert hoe je hun begeleid tijdens het hele proces, van het eerste gesprek tot de levering van de beelden. Dit is een uiterst krachtige manier om verwachtingen in hun gedachten te krijgen en hen te interesseren voor meer dan wat je alleen te zeggen hebt.

Geef tips waar je publiek iets aan heeft. Laat merken dat je ze wil helpen en niet bang bent voor concurrentie. Goede concurrentie maakt je alleen maar sterker in mijn ogen. Deel kennis.

Wanneer je dit soort inhoud maakt, maak je het over hen, en niet over jou. Deze aanpak zal ongetwijfeld de oren van je publiek doen opfleuren en hun ogen naar je inhoud trekken.

Toegevoegde waarde van verwachtingen


Je publiek laten zien wat ze vůůr, tijdens en na hun sessies mogen verwachten, is niet alleen een manier om hun aandacht te trekken en een gesprek met ze aan te gaan. Het helpt hen ook een mening in hun gedachten te vormen, of je nu wel of niet het antwoord bent op hun behoefte aan foto's.

Als ze het leuk vinden wat ze zien en lezen, zullen ze je online blijven volgen, je content zal hen aanspreken en zullen ze uiteindelijk hopelijk contact met je opnemen. Zo niet, dan gaan ze weg omdat ze een andere fotograaf zoeken die hen meer aanspreekt.

Laat vooral ook je eerdere opdrachtgevers aan het woord en hun ervaringen die ze met jou hadden, delen. Zij zijn je beste ambassadeurs.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Huub Keulers

Over de auteur

Huub Keulers is een enthousiasmerende veelzijdige freelance fotograaf woonachtig in Elsloo (Li). Hij is gespecialiseerd in sport-, bedrijfs-, straat-, honden en portretfotografie. Daarnaast is Huub auteur van diverse educatieve fotografieboeken en verzorgt hij allerlei fotoworkshops, masterclasses en lezingen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord