Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Kleding voor shoots regelen

donderdag 3 augustus 2017, 20:40 door | 5.346x gelezen | 1 reactie

In een fotoshoot is kleding een belangrijk onderdeel. Een ander kledingstuk kan een hele andere sfeer in een foto neerzetten. Zeker als je een thema gaat uitwerken is het belangrijk dat de kleding past bij het thema.

Jip

Groene trui (8 euro)

Een model heeft meestal niet al te veel kleding die niet voor alledaags gebruik is. Zeker als het geen professioneel model is, maar een bekende die je vraagt om voor je te poseren.

Natuurlijk is het altijd goed een model te vragen of ze kleding heeft die past bij de uitstraling die je zoekt. Soms heeft zo'n model zelf iets passends liggen en soms weet ze bij vriendinnen iets te lenen. Vaak ook niet, vandaar dat ik tegenwoordig zelf ook een kledingkast in de studio heb staan.

Die kledingkast moet dan natuurlijk wel gevuld worden. Gelukkig kwam ik een tijdje terug de site Unitedwardrobe tegen. Het is een soort Marktplaats voor kleding, je kunt er vaak voor een paar euro per stuk leuke kleding en accessoires kopen.

Ik heb er al aardig wat kleding gekocht. Je kunt op de site vlotjes door grote hoeveelheden kleding scrollen en zo betaalbare (en vooral passende) kleding voor je shoots vinden.

Danien

Leren jas (10 euro)

Bijkomend voordeel is dat ik, als man, niet in een winkel hoef rond te neuzen naar dameskleding. Daar zou ik me toch wel enigszins ongemakkelijk bij voelen. vrolijk

Jouw tip?


Wellicht heb jij nog betere of andere tips om op een handige manier aan betaalbare kleding en accessoires te komen? Laat het vooral even weten in de reacties, zo kunnen we elkaar helpen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. klasina
    klasina schreef op dinsdag 8 augustus 2017 om 17:22  | reageer

    Mooie foto's

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord