Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Kleuren en expressie en styling en...

donderdag 24 november 2016, 11:11 door | 4.237x gelezen | 0 reacties

In een goede foto moet alles bij elkaar passen. Tijdens een recentelijke cosplay shoot deden we n van de laatste setups met een mooie jongedame die twee geweren vast heeft en een bel blaast met haar kauwgom...

Nou, wat mij betreft hoort dit niet thuis in een sfeervol verlichte donkere situatie. Ik wilde iets wat eruit sprong; zoals een spotlight.

Cosplay


Tijdens een opstelling zoals deze moet je altijd naar de outfit kijken, het beeld dat je wilt van de foto (de sfeer) maar natuurlijk ook wat het model wilt.

Dus we hebben besloten om te werken met een roze achtergrond en een spot op het model, om zo een lichtbron te creren waarbij het model er echt uit springt.

Dus: Licht ok, kleur ok, outfit ok... Nu de rest.

De eerste foto was makkelijk. Blaas gewoon een kauwgombal. Voor de volgende foto wilde ik nog verder gaan, dus ik vroeg aan het model om heel hard te lachen, bijna uitzinnig. Ze deed het goed, maar het had niet het effect dat ik zocht.

Cosplay


Een goede tip om dit veel en veel beter voor elkaar te krijgen is: Laat het model BEWEGEN. Ja je hoort het goed, BEWEGEN. In dit geval vroeg ik haar of ze gehoord had van Scarface en zijn finale scne waar hij schreeuwt: 'Say hello to my little friends!' terwijl hij met zijn geweren heen en weer zwaait.

Na twee testshots eindigden we met de laatste foto die je hieronder ziet. De geweren zijn misschien een beetje wazig, maar het eindresultaat van de glimlach is (naar mijn mening) VEEL beter.

Cosplay


Dus ga niet de techniek overdenken... Soms is het beter om een beetje een lichte bewegingsonscherpte bij de geweren te hebben (die bewogen heel erg snel) en een gaaf shot, dan dat alles scherp is en dan een ok shot te hebben. Durf extreem te zijn!


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.052 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord