Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Frank Doorhof

Laat je model nu eens net in de lens kijken!

maandag 12 augustus 2019, 11:04 door | 2,893x gelezen | 1 reactie

Zoals je waarschijnlijk weet, ben ik geen groot fan van het hanteren van regels in de fotografie. Fotografie is een kunstvorm en zolang het verhaal verteld wordt, gaat het goed. Ik denk zelfs dat juist door het overtreden van regels het verhaal veel beter of interessanter kan worden verteld.

En van die regels de veel fotografen hanteren, is dat een model altijd in de lens zou moet kijken. Naar mijn idee krijg je echter een veel betere foto, door je model soms juist niet in de lens te laten kijken.

Zoals je in onderstaand opname kunt zien, zit er meer spanning in de foto dan wanneer het model wl in de lens zou kijken.

Nadine railway


Probeer de volgende keer dat je fotografeert eens wat te experimenteren met de manier waarop je model kijkt. Je zult waarschijnlijk verrast worden door de extra lagen die je zo kunt toevoegen aan het verhaal in je foto.


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 12 augustus 2019.
De eerste publicatiedatum is zaterdag 2 juni 2018, 13:31.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

1 reactie

  1. gast schreef op dinsdag 5 juni 2018 om 12:10

    Hallo, ieder zijn mening natuurlijk, zelf ben ik ook voorstander dat het model niet rechtstreeks in de lens kijkt, maar, inderdaad de spanning in de foto zit er zeker in, wil het model zelfmoord plegen of is ze haar leven beu ?? Zeker een pose dat ik niet zou toepassen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.876 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.876 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.