Liesbeth van Asselt

Locatie's tonen met Google maps

zondag 18 april 2010, 22:32 door | 7,676x gelezen | 8 reacties

Omdat mijn man ICT'er is en omdat hij ook nog eens bij het Kadaster werkt, moeten natuurlijk overal GPS-coordinaten aangehangen worden. De Garmin Colorado 300 gaat overal mee naar toe en op de Nikon camera zit een Nikon GPS, de GP-1. Zo is ook de hele reis in Japan bijvoorbeeld in kaart gebracht.

Afgelopen week kwam hij helemaal opgetogen naar me toe: "Ik heb op de website alle locaties er bij gezet!" Dat leverde hem een vragende blik van mij op. Wat bleek? Hij had aan alle workshops die op mijn website beschreven staan Google Maps gehangen onder het woord 'waar:'. Als je daar op klikt, zie je precies waar de workshop plaats gaat vinden. En dat is natuurlijk wel hartstikke leuk! Kijk maar eens bij de eerstvolgende workshop flora die ik geef.

Flora


Zijn plan is om in de toekomst ook aan de foto's die op de website staan Google Maps te koppelen. Voor degenen die zelf hun website gebouwd hebben en die dit ook eens willen proberen, hieronder een voorbeeldlink die hij gebruikte om het voor elkaar te krijgen. Daarin moet je dan natuurlijk zelf steeds de coordinaten aanpassen. Heb je zelf, net zoals ik, niet de kennis om de bronpagina van de website aan te passen, dan weet je webbouwer er vast wel raad mee!


Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Voor bedrijven richt ik me op reclamefotografie (website, social media en drukwerk). Voor particulieren verzorg ik fotografiecursussen en workshops fotografie. Zie stapfoto.nl. Daarnaast ben ik organisator van het tweejaarlijks Fotofestival Epe.

8 reacties

 1. Frederik
  Profiel Frederik schreef op maandag 19 april 2010 om 04:26

  zoiets lijkt me wel erg handig bij location scouting !

 2. Dave
  Dave schreef op maandag 19 april 2010 om 16:32

  Dan had ik toch echt de locatie zelf de link meegegeven. Maar het is een aardige toevoeging.

 3. Lost-Viking
  Lost-Viking schreef op maandag 19 april 2010 om 18:00

  Dit is nu iets waar ik niet echt opgewonden over word. Google maps includen kan al zeker enkele jaren op je website, hier praat je zelfs nog over een linkje naar Google Maps toe. Niet echte nieuwswaarde..

  Er zijn al zoveel toepassingen die Google Maps gebruiken als kaart. Zelf vind ik Lattitude ook wel leuk : Op mijn website kun je realtime zien waar ik me op dat moment bevind. Via mijn telefoon word zeer frequent mijn positie via GPS / telefoonmast doorgegeven aan Lattitude, wat ik weer toon op mijn website. Als ik dan in de bossen ben zien bezoekers van me website dat ik op pad ben of je workshop aan het volgen ben.

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op maandag 19 april 2010 om 20:18

  Zolang het GPS systeem niet in de body is verwerkt ga ik niet lopen te klooien met GPS ontvangers. Het zou makkelijk zijn als iedere foto van een GPS code is voorzien maar het later toevoegen van GPS coderingen is niets voor mij vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.829 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

47.829 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.