Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Maak het je model moeilijk

donderdag 16 augustus 2018, 15:51 door | 5.320x gelezen | 1 reactie

Nou okť, vat dit niet te letterlijk op want dat is ook weer niet aardig. Maar wanneer je foto's wat interessanter wilt maken, helpt het soms om het model een pose aan te laten nemen die buiten zijn/haar comfortzone valt.

Ingrid 0301 1


Tijdens de workshop "coachen en bewegen" hebben we wat meer "extreme" poses gedaan met ons model Ingrid, die daar de benen voor heeft... Vandaag zie je wat van de resultaten.

Ingrid 0262


Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat je de lijnen moet vinden. Sommige van deze foto's zijn geschoten met een groothoeklens (sigma 12-24) en hierdoor krijg je wat verdraaiingen.

Zorg ervoor dat je de lijnen volgt en laat deze de ogen van de kijker naar het model leiden. In dit geval heb ik de benen van het model gebruikt voor dit doel.

Ingrid 0285


Onthoud ook altijd dat je om het model heen moet lopen. Op deze manier krijg je totaal verschillende looks met dezelfde setup, en hoe meer je op deze manier kan fotograferen hoe beter het is voor het eindresultaat.

Dit omdat je nu meer verschillende looks creŽert in een zeer beperkte tijdframe. En tijd, daar hebben we natuurlijk nooit genoeg van.

Ingrid 0315Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

1 reactie

  1. Lauran van Schilt
    Lauran van Schilt schreef op dinsdag 21 augustus 2018 om 14:52  | reageer

    Dit model weet wat poseren is !

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord