Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Meer uit je locatie halen met flitslicht

donderdag 7 maart 2019, 15:51 door | 4.403x gelezen | 0 reacties

Een van de dingen die ik altijd probeer te leren tijdens workshops, is hoe je de locatie kunt maximaliseren. Daarmee bedoel ik dat je het maximale uit je locatie moet halen door verschillende dingen te proberen.

Ik denk echt dat dit een van de belangrijkste dingen is. Je bent er op dat moment, dus maak er direct vol gebruik van. Anders kom je thuis, bekijk je jouw foto's en denk je 'Echt.. heb ik dit gefotografeerd?'

Schrik niet, dat is vrij normaal


Je staat vaak onder druk, mensen kijken over je schouder, geen echt goede manier om je afbeeldingen te controleren (tenzij je tethered schiet), enzovoorts.

Dus vaak worden beslissingen genomen die niet persé verkeerd zijn (vaak zijn ze juist erg goed), ze zijn echter wat aan de (te) veilige kant.

Dit betekent dat je het gevoel hebt dat je wat kick-ass afbeeldingen hebt geschoten. Als je dan thuis bent en je kijkt naar je foto's, zijn ze toch niet zo spectaculair als je gedacht of gehoopt had.

Door te spelen met de locatie en je verlichting krijg je twee resultaten:
Ten eerste krijg je verschillende looks van dezelfde locatie. Maar wat nog belangrijker is; je leert improviseren en je wordt zelfs steeds meer flexibel op locatie, wat betekent dat je gemakkelijker geweldige foto's kunt maken.

Tijdens mijn workshop in New Jersey schoten we een reeks foto's op een locatie die ik het jaar ervoor al wilde fotograferen, maar we hadden er toen niet de tijd voor gedurende de workshop. Dus deze keer moest het echt gebeuren. We zijn behoorlijk standaard begonnen ... met natuurlijk licht.

Nadine workshop 03139

Aanwezig licht

Na de opname met natuurlijk licht heb ik een flitser toegevoegd en een klein beetje invulflits gegeven.

Nadine workshop 05249

Met toevoeging van flitslicht

Hierna begon ik flitslampen en een rode gel toe te voegen, maar ik heb de gel niet op ons model gebruikt. Ik heb de flitser onder mijn lens geplaatst en creëer een echt cool lensflare-achtig effect zoals je hier kunt zien.

Het ziet er bijna uit als een soort mist en het gaf de beelden echt een cool uiterlijk

Nadine workshop 05268

Flitslicht met rode gel


Nadine workshop 05239


Dus de volgende keer dat je op een locatie bent, moet je natuurlijk ook experimenteren met je hoeken, maar ook je locatie maximaliseren door verschillende verlichtingsinstellingen, gels, et cetera te gebruiken.

Push je locatie naar het maximale en haal alles eruit wat erin zit!


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord