Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nikon Tips voor een mooi kerstportret

donderdag 7 december 2017, 19:38 door | 6.053x gelezen | 0 reacties

Nikon brengt een nieuwe serie fotoportretten uit van mensen die er achter de schermen voor zorgen dat Kerstmis een groot feest is. Fotografe Paloma Parrot tipt haar favoriete camera en objectieven om een mooi kerstportret te maken.

In een originele en feestelijke fotoserie, uitgebracht door Nikon, reist de Duitse fotografe Paloma Parrot door Europa om de mensen vast te leggen die werken aan enkele van onze meest geliefde kersttradities.

De portretten laten de mogelijkheden van NIKKOR-objectieven zien en zoomen in op de mensen die er achter de schermen aan werken om van de kerstvieringen in Europa een echt feest te maken.

Van een rendierhouder uit Lapland tot een kerstbomenkweker uit Denemarken, van Britse drukkers van sokken en kaarten tot een Duitse speelgoedmaker: deze exclusieve fotoreeks toont de vaardigheden en het ambachtelijke vakmanschap van dit feestelijke seizoen.

Julie Tuner. Foto: Paloma Parrot

Julie Tuner, maker van hobbelpaarden, spijkert manen op een handgemaakt paard. Foto: Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Mike Wallace. Foto: Paloma Parrot

Mike Wallace, hoofdbakker, staat voor meer dan 100 van zijn huisgemaakte kerstcakes. Foto: Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Paloma Parrot over haar serie: "Als portretfotograaf ben ik op zoek naar fotoapparatuur met een zeer accurate onderwerpherkenning en uitmuntende prestaties die me de vrijheid en mogelijkheid bieden om het verhaal van de gefotografeerde over te brengen met slechts één camera en één objectief.

Beide objectieven die ik voor deze serie heb gebruikt, boden me de flexibiliteit om intieme portretten te fotograferen, terwijl ik deze mensen in het hart van hun werkomgeving plaatste om hun rol in de feestelijkheden rond de kerst vast te leggen."

Paloma Parrot maakte de foto's met Nikon's nieuwe topmodel DX-formaat D-SLR, de D7500, en de volgende NIKKOR-objectieven:

  • AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Dit krachtige, compacte, allround DX-zoomobjectief dekt probleemloos een bereik van groothoek tot tele, waardoor dit geschikt is voor de meeste opnamesituaties, van intieme portretten tot reisfotografie.

    Nikon's indrukwekkende vibratiereductie zorgt ervoor dat beelden altijd scherp zijn, terwijl de lichte behuizing van het objectief goed in evenwicht is met de camera;

  • AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Dit lichtsterke vast-brandpunt-objectief van 50 mm heeft een groot maximaal diafragma van f/1.4 dat ideaal is voor opnamen bij weinig licht of wanneer een kleine scherptediepte gewenst is. Het is ook voorzien van Nikon's exclusieve Silent Wave Motor (SWM) voor een snelle, stille autofocus.


Jade Downer. Foto: Paloma Parrot

Jade Downer, kaartenmaker, in haar eigen zeefdrukkerij. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Upi Virkkula. Foto: Paloma Parrot

Upi Virkkula, rendierhouder, met zijn kudde rond voedertijd. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Fotografen die na het zien van de serie 'Faces of Christmas' willen experimenteren en hun portretfotografie naar een hoger plan willen tillen, kunnen hier profiteren van een cashback-aanbieding voor de NIKKOR-objectieven en camera uit deze campagne.

Over Paloma Parrot


Paloma Parrot is een Duitse fotografe uit Dortmund. Al meer dan 20 jaar deelt ze haar perspectief van achter de camera. Ze staat bekend om haar minimale, grafische stijl, geheel in overeenstemming met haar devies: 'minder is altijd meer'.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord