Elja Trum

Smartphone fotografie tip: Gebruik een externe camera app

zondag 24 oktober 2021, 23:32 door | 3.472x gelezen | 2 reacties

Voor veel mensen is het hun meest gebruikte camera: de smartphone. Je hebt hem immers altijd bij je. De standaard camera-app is echter wat beperkt. Het kan dus slim zijn om een externe app te gebruiken voor je fotografie.


Jeroen is auteur van het boek Smartphone Fotografie en verzorgt ook de online cursus Smartphone fotografie op Photofacts Academy.

Bekijk de complete cursus Smartphonefotografie

Wat is jouw favoriete app om foto's mee te maken op je smartphone?

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 26 oktober 2021 om 18:42

  Ik was verrast van alle smartphone tips en gebruikte zelf ook nog de originele app van de iPhone 12-PM, na het kijken gebruik ik mijn smartphone camera met veel meer plezier! Bedankt Jeroen...

  Vraag;
  het is erg vervelend dat mijn Whatsapp foto's tussen alle camera foto's door staan. Dan wil ik even iemand een foto laten zien en staan daar die rare foto's uit appjes van mijn geweldige vrienden tussenvrolijk Nu heb ik gelezen dat ik in Whatsapp het opslaan/tonen van foto's in een album kan uitzetten maar dat wil ik juist niet, ik wil ze wel apart in een album, of alleen alle camerabeelden apart maar alleen niet allemaal door elkaar.

  Heb je hier heel misschien ook een goede tip voor?

  Alvast bedankt!

  Groeten,
  John

 2. smartzine
  Profiel smartzine schreef op zaterdag 6 november 2021 om 23:30

  Mijn favoriete app is de standaard camera-app op mijn iPhone. Met als goede tweede en derde en vierde Lightroom, Halide en de Moment-app.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord