Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Harry Kiewiet

Start van een nieuw ijsvogelseizoen

dinsdag 18 februari 2020, 17:17 door | 5.066x gelezen | 0 reacties

Over een paar maandjes gaat het weer beginnen. Ik ben al bezig om de locaties op te schonen. Ik heb nu één locatie helemaal grondig aangepakt en die ziet er perfect uit.

De ijsvogels komen mij regelmatig gezelschap houden, op deze locatie kunnen ze een keus maken uit drie plekken waar ze kunnen nestelen.

242


In deze locatie zat ongeveer tien mandagen werk. De overige zeven locaties worden in februari aangepakt. In dit artikel een selectie van foto's van vorig jaar. Ook twee foto's een zelfgebouwde hut van waaruit ik fotografeer. Dit zijn kalveriglo's en omgebouwd tot foto hut.

In de hut kan één persoon zitten. Hij is waterdicht en ik ben voor de ijsvogels niet zichtbaar. De hut is makkelijk verplaatsbaar. De afstand van waaruit ik de foto's maak bedraagt 5 a 6 meter.

De camera die ik gebruik is een Canon 5D IV met een Canon 600m f/4 II en een Canon 70/200 F2.8 II objectief. Ook gebruik ik een statief en afstandsbediening.

170


Mijn camera-instellingen: M-stand tussen de 1/2.000 en 1/8.000 seconde. ISO maximaal 1.600 en diafragma f/4. Op de locatie staan twee iglo's. Dit in verband met met tegenlicht. Ik fotografeer op de eigen aangelegde locaties met toestemming van de grondeigenaren.

Op dinsdag 25 februari hou ik een presentatie en is er een expositie te zien over de leefwijze van de ijsvogel. Informatie over de avond is te vinden op mijn facebook pagina. Op deze avond laat ik foto's en filmpjes zien over de leefwijze van de ijsvogel. Foto's zien die je niet snel eerder gezien zult hebben!


Cursus vogelfotografie


Als je je meer wilt verdiepen in het goed fotograferen van vogels, is de cursus vogelfotografie op Photofacts Academy wellicht iets voor je.

» Ontdek wat je leert in cursus Vogelfotografie

Je kunt deze en andere cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.

Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is coördinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord