Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Tip: hoeken en lijnen

donderdag 10 januari 2019, 15:51 door | 4.422x gelezen | 0 reacties

We hebben onlangs gesproken over lijnen in een shot, en dit is eigenlijk de perfecte toevoeging hierop. Beide opnamen in dit artikel zijn gemaakt tijdens een recente workshop met ons model Sheena.

Als je nu zoiets als dit fotografeert, ga je vaak zitten, richt je je camera, maak je de compositie, coach je het model en schiet je.

Sheena jul 21 2018 05691


Het punt is ... .. tijdens de workshop vroeg ik de aanwezigen welke foto ze het leukst vonden. En wees niet verrast dat sommigen de foto hieronder absoluut niet mooi vonden. Bovenstaande afbeelding echter wel!

Ik vroeg hen de pose even te vergeten en alleen op de lijnen op de achtergrond te letten. En natuurlijk vonden sommigen nu juist de foto hieronder weer het mooist (ik ben er ook één van).

Sheena jul 21 2018 05675


Zoals je misschien al geraden hebt, is er natuurlijk een reden dat ik dit als een tip post. Als je een scène als deze fotografeert, ga dan niet gewoon zitten en coach je model en neem de foto ... ... nee .... zorg er ook voor dat je kennis neemt van die leidende lijnen, omdat ze je foto kunnen maken of breken.

Neem dus contact op met je klant of met jezelf over wat je het leukste vindt. Of nog beter: fotografeer alle mogelijke opties voor de zekerheid!


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord