Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Tips voor als je niet tevreden bent over je foto's

donderdag 13 december 2018, 10:52 door | 5.428x gelezen | 0 reacties

In de fotografie heb je, zoals bij elke kunstvorm, vaak met ups en downs te maken als het gaat om de tevredenheid over je eigen werk en het vermogen om voortdurend innovatieve kwaliteitsbeelden te produceren.

Deze nuttige video van Benjamin Jaworskyj wordt onderzocht waarom dingen soms niet gaan zoals je het wilt en wat je eraan kunt doen.


Zijn eerste punt gaat over het nemen van voldoende tijd voor het fotograferen. Neem geen snapshots zonder dat je daarvoor zelfs uit je auto wilt komen. Loop eerst wat rond op de site zonder zelfs maar foto's te maken en bereid je goed voor op wat je eigenlijk wilt gaan fotograferen.

Punt twee gaat erover dat veel fotografen techniek boven belichting en compositie stellen. Ze fotograferen met de beste en duurste apparatuur.

Hij stelt dat als de twee belangrijkste factoren voor fotografie (licht en compositie) kloppen en goed zijn, dat je dan zelfs met een iPhone goede foto's kunt maken.

Zijn derde en belangrijkste punt richt zich op de het stellen van kwaliteit boven kwantiteit. Je ziet bijvoorbeeld vaak Instagram-accounts of websites met slechts een paar uitstekende foto's die vervolgens bedolven worden onder een berg redelijke maar niet bijzonder aantrekkelijke beelden.

Het is veel beter om potentiële klanten slechts tien tot vijftien werkelijk uitstekende foto's te presenteren dan honderd goede foto's die je beste werk alleen maar versluieren.

Hetzelfde geldt voor het fotograferen zelf: bij de meeste genres kun je het beste focussen op het maken van slechts een paar hoogwaardige, elegante foto's in plaats van dat je bergen foto's schiet waarbij je dan hoopt dat er iets goeds tussen zit.

Op deze manier heb je veel meer controle over het uiteindelijke product en kun je vertrouwen op je vaardigheden om ervoor te zorgen dat je goed werk produceert in plaats van te hopen op toevalstreffers tussen grote aantallen foto's.

Meer weten over de basis van fotografie?


Bij Photofacts Academy, onze online leeromgeving voor fotografen, hebben we een complete basiscursus over fotografie. Je kunt deze cursus twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 december 2018.
De eerste publicatiedatum is vrijdag 4 mei 2018, 14:07.
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord