Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Wat is jouw fotografiedoel voor 2017?

maandag 2 januari 2017, 22:44 door | 5.573x gelezen | 33 reacties

Als je verder wilt komen met je fotografie dan is het slim om jezelf doelen te stellen. Het begin van een nieuw jaar is natuurlijk een perfect moment om even over zulke doelen na te denken en ze vast te leggen zodat je er daarna mee aan de slag kunt.

Wat is je droom?


Voordat je doelen opstelt voor 2017 is het leuk om na te denken over wat je droom is. Wat zou je het allerliefste bereiken? Dit mag iets zijn wat je eigenlijk totaal niet voor mogelijk acht.

Het kan natuurlijk van alles zijn, bijvoorbeeld een reportage van jouw hand in de National Geographic of Bono (van U2) in een portretshoot op de foto zetten.

Wat is je doel?


Jouw droom bereik je niet zomaar en zeker niet als je geen stappen onderneemt om er te komen. Daarom is het goed om één of meerdere doelen op te stellen. Je doel kan een stap zijn in de richting van je droom.

Als je bijvoorbeeld die reportage in de National Geographic wilt krijgen dan kan je doel zijn om Photo of the Day te behalen op de Yourshot site van National Geographic.

National Geographic: Photo of the Day


Wil je graag Bono fotograferen? Start dan bijvoorbeeld met het doel om dit jaar 10 willekeurige muzikanten op de foto te zetten. Of, als je al wat verder bent in deze vorm van fotografie, kies tien nationaal bekende artiesten uit waarvan je er dit jaar minimaal vijf op de foto wilt zetten.

Wat is je eerste stap?


Net als dat elke reis start met de eerste stap, kun je ook jouw doel voor 2017 behalen door te starten met de eerste stap. Wat zijn de eerste stappen die je moet doen om jouw doel te bereiken? Dat kan iets heel simpels zijn wat maar een paar minuten van je tijd kost.

Schrijf een eerst aantal stappen op die je moet doen om je doel te behalen. En zet de allereerste stap vandaag.

Dat kan dus iets super eenvoudigs zijn zoals een account aanmaken op de site van National Geographic of de site doornemen van die artiest die je graag wilt fotograferen om te kijken welke stijl de foto's hebben die ie op zijn of haar site gebruikt.

Aan de slag!


Pak een papiertje en schrijf jouw fotografiedroom, jouw doelen voor dit jaar en de eerste stappen die je moet zetten direct op. Dat is de eerste stap die je nu moet zetten.

Wat is jouw fotografiedoel?


Wat is het eerste doel waar jij aan gaat werken dit jaar? En welke droom wil je daarmee bereiken? Laat het weten in de reacties. Ik ben er natuurlijk erg benieuwd naar, maar het helpt ook als je anderen laat weten wat jouw doelen zijn, dan heb je een stok achter de deur om er aan te werken.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

33 reacties

 1. René
  René schreef op dinsdag 3 januari 2017 om 11:38

  Mijn doel is me gaan richten op kinder en portret fotografie

 2. Jac verstappen..
  Jac verstappen.. schreef op dinsdag 3 januari 2017 om 11:46

  Mijn doel is natuur foto's maken inde penseelstreken op de grens van Limburg&Brabant

 3. gast schreef op dinsdag 3 januari 2017 om 12:49

  Mijn doel is elke dag een random foto in diafragmavoorkeur te maken met een portretlens. Ik ben een beginner en wil de mogelijkheden van de lens en de toepassingen AV onder de knie krijgen

 4. halil
  halil schreef op dinsdag 3 januari 2017 om 13:51

  Mijn doel is met de Pentax k5 en de Nikon d3x goede foto's maken. Met de Nikon d3 lukt het. Maar helaas lukt het noch niet met de Pentax k5. Helaas ken ik de modus van de Pentax k5 noch niet goed

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord