Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Werken met maskers en een verhaal vertellen

donderdag 17 november 2016, 16:16 door | 4.486x gelezen | 1 reactie

Fotografie wordt vaak omschreven als 'Schilderen met licht'. En begrijp me niet verkeerd, hier ben ik het voor 100% mee eens. Er is nog iets waarvan ik vind dat het bij fotografie hoort: verhalen vertellen.

Ingrid


Het vertellen van een verhaal startte duizenden jaren geleden toen we begonnen onszelf te uiten. Het begon met tekeningen op de muren van een grot tot aan de Gouden Eeuw met zijn geweldige schilders.

Maar tegenwoordig... Dagelijks worden er miljoenen foto's geüpload, en in alle eerlijkheid, vaak hebben ze geen goede belichting, laat staan dat ze een verhaal vertellen.

Dus wat is dat, een verhaal vertellen?


Voor mij is het belangrijk wat je gedachtes zijn wanneer je naar een shot kijkt, dus het hoeft geen duidelijk verhaal te zijn, maar iets waardoor je gaat nadenken wat hier aan de hand kan zijn.

Tijdens mijn workshops probeer ik hier altijd veel aandacht aan te besteden, en vandaag wil ik je wat foto's laten zien van een workshop waar we gewerkt hebben met model Ingrid en een aantal maskers.

Ingrid


In deze workshop was het thema het licht van lampen te mixen met licht van flitsers. Het hoofddoel was echter het prikkelen van je verbeelding met de foto's. Althans dat hoop ik.

Dus als je de volgende keer een fotoshoot gaat doen, denk dan niet alleen aan de belichting, maar ook aan de opstelling en het vertellen van een verhaal. En voeg kleine rekwisieten toe, zoals maskers.

Speel goed met de expressie van het model. Dat kan ook door haar pose, zonder haar gezicht te zien. En op deze manier zie je dat je foto's in plaats van 'wel oke', geweldig worden.

IngridCursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

1 reactie

  1. Donald Willemsen
    Profiel Donald Willemsen schreef op zaterdag 19 november 2016 om 00:51  | reageer

    Echt een tof artikel met leuke voorstellen en foto's

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord