Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Thomas Dral

Wintertijd, denk ook aan je camera

zondag 25 oktober 2015, 09:30 door | 4.297x gelezen | 0 reacties

Het is weer zover, het is eind oktober dus gaan we over op wintertijd. Dat houdt in een uur meer fotograferen, een uur meer weekend, een uur meer slapen. De wintertijd staat weer voor de deur.

De klokken moeten weer verzet worden, voor zover dit nog niet volledig automatisch gaat. Helaas moeten we op de meeste camera's toch nog handmatig de klok een uur verzetten. Tenzij je het een half jaar geleden toch ook al vergeten was natuurlijk, dan ben je snel klaar.

Maar hoe was het nou ook alweer?


Moet die klok nou een uur VOORuit of was het nou ACHTERuit? Er is een heel simpel ezelsbruggetje om het te kunnen onthouden. In het VOORjaar gaat de klok VOOR uit. In het NAjaar is het achter in het jaar dus gaat de klok ACHTER uit.

Ga je toch fotograferen en kom je er pas later achter dat je de tijd bent vergeten? Geen nood, je kunt het achteraf nog vrij makkelijk wijzigen. Hier heeft Elja een mooie tutorial voor gemaakt, hoe je dit in Adobe Lightroom nog aan kunt passen.


Maak je geen gebruik van Adobe Lightroom dan zijn er ook alternatieve programma's waarmee je alsnog de timestamp van je foto's aan kunt passen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Thomas Dral

Over de auteur

Thomas is oprichter van Dral Dynamic Design, en is in de afgelopen jaren veel meer met fotografie gaan doen. Naast fotografie is Thomas op zoek naar een nieuwe baan. Thomas kun je ook vinden op Twitter. Daarnaast is Thomas Community Manger & Penningmeester bij de Urban Photo Collective.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.218 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord