Elja Trum

Zoeken naar de juiste schaduw op een zonnige dag

maandag 8 mei 2017, 15:29 door | 5.545x gelezen | 0 reacties

Vorig jaar heb ik foto's gemaakt bij een recreatieplas in Nijmegen. Midden op de dag, dus met fel zonlicht. Het is dan een kwestie van het juiste licht zoeken om toch mooie foto's te maken met natuurlijk licht. Gelukkig vond ik een mooi schaduwplekje.

Bieke

Bieke - f/4.0, 1/125s, 250 ISO @ 130mm

Niet elke schaduwplek is gelijk. Het is erg belangrijk om te kijken waar het licht vandaan komt. In dit geval vonden we een perfect plekje. We werden namelijk ingesloten door bomen met alleen één kant waar het licht (geen direct zonlicht) nog wel ongehinderd vandaan kon komen.

Hierdoor ontstond een prachtig zacht licht. Alsof je een enorme softbox van meters groot naast je model zet. Het wordt dan wel heel gemakkelijk om mooie foto's te maken: gewoon schieten.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 8 mei 2017.
De eerste publicatiedatum is donderdag 18 augustus 2016, 12:24.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord