Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marit Hilarius

Kijk mee in Photoshop #2: Paardenshoot in de herfst

zaterdag 16 januari 2016, 13:31 door | 7.202x gelezen | 2 reacties

Een prachtig paard voor een herfstig bos, alleen wilden de kleurtjes van de bladeren niet zo mee werken. Ik laat je mee kijken bij het bewerken van een van de foto's!


Basiscursus Fotografie

Ben je zelf nog niet zo lang bezig met fotografie? Dan is mijn Basiscursus Fotografie bij Photofacts Academy wellicht interessant voor je. Je kunt de cursus gewoon thuis van achter je eigen computer bekijken wanneer het jou uit komt.
Marit Hilarius

Over de auteur

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creŽert.

2 reacties

 1. Brian
  Brian schreef op woensdag 20 januari 2016 om 09:25  | reageer

  Hoi Marit,

  Ik vind het knap hoe je altijdin Photoshop tot een mooi resultaat komt, maar ik vraag me altijd af waarom. Je verteld bijvoorbeeld dat je het paard te groen vond en bewerkt dat dan. Was je witbalans instelling dan verkeerd tijdens het fotograferen? Dan vertel je dat je voor een herfst setting ging en dat andere bosjes al wel rood waren, maar nou net deze ene niet. Waarom ben je dan uitgerekend daar gaan fotograferen?

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind je uitleg video's zeer leerzaam en je weet duidelijk veel te corrigeren in Photoshop, ik snap alleen nooit waarom je de foto's niet al meteen beter maakt?

 2. Marit
  Marit schreef op woensdag 20 januari 2016 om 10:08  | reageer

  Begrijpelijke reactie! Alleen heb je met dieren (en kinderen) niet altijd de mogelijkheid om ze te plaatsen waar dat het meest ideaal zou zijn. Dit paard was erg ongeduldig en gespannen en weigerde te staan waar ik hem in gedachten had. Dan moet je maar roeien met de riemen die je hebt..

  Als je een zwart paard fotografeert in een groene omgeving ontkom je er bijna niet aan dat je paard een kleine kleuterzweem krijgt. Omdat ik in RAW fotografeer is het corrigeren daarvan erg simpel.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord