100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Spoedcursus vogelfotografie

zaterdag 1 juni 2019, 14:07 door | 4.666x gelezen | 1 reactie

Vogelfotografie is geweldig, maar je moet soms wel geduld hebben, want de natuur laat zich niet leiden. Met deze spoedcursus met 5 nuttige tips heb je snel meer treffers.

PN Tiera del Fuego10


1. Ken je apparatuur


Het moeilijkste bij vogelfotografie is scherpstellen. Het zijn soms kleine, maar vooral snelle dieren. De autofocus gaat dan snel de mist in. Belangrijk is dat je één autofocuspunt kiest en dat je razendsnel van punt kunt wisselen. hiervoor moet je je camera blind weten te bedienen.

2. Buffer


Een scherpe foto van een vogel in vlucht is niet in één klik gedaan. Je schiet heel veel foto's per seconde om later op de computer uit te zoeken of er één scherp is. Belangrijk is dat je ook een geheugenkaartje hebt dat die beelden snel wegschrijft. Klasse 10 is dan het minimum.

Bold eagle jpg


3. Geduld


Een foto van een huismus op een tak kan iedereen wel maken. Maar hoe maak je zo'n bijzondere foto? Geduld is het antwoord. De meeste professionele natuurfotografen zitten dagen, soms weken, in een vogelhut of camouflagetent te wachten op het juiste moment.

4. Scherpstellen


Vogels in vlucht zijn heel moeilijk te fotograferen. Om de vogels te 'bevriezen' heb je een sluitertijd nodig van minimaal 1/1000 seconde.

Wat scherpstellen betreft kun je het beste kiezen voor 'Continu focus'. De camera gebruikt in dat geval meerdere scherpstelpunten om de vogel te volgen en scherp in beeld te houden.

IMG 7977


5. Oefenen


Het fotograferen van vogels is vooral een kwestie van geduld. Het kan daarom wel slim zijn om eerst te oefenen. Trek niet direct met een schuiltentje naar het natuurgebied, maar koop een kaartje voor een vogelpark of dierentuin.

De vogels zijn er een stuk tammer en dus veel makkelijker te benaderen. Verder zie je hier de mooiste vogels die je in Nederland niet in het wild zult treffen.

Cursus vogelfotografie


Als je je meer wilt verdiepen in het goed fotograferen van vogels, is de cursus vogelfotografie op Photofacts Academy wellicht iets voor je.

» Ontdek wat je leert in cursus Vogelfotografie

Je kunt deze en andere cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. gast schreef op vrijdag 7 juni 2019 om 11:07  | reageer

    Interessante bijlage,weer iets bijgeleerd
    Grt.Osten

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord