Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

10 tips voor betere foto's (video)

donderdag 8 april 2021, 16:32 door | 3.611x gelezen | 0 reacties

In deze video geeft Mango Street 10 tips waarmee je tezamen je perfecte foto kunt maken. Inspirerende tips om meer in je foto te stoppen zodat de foto echt aanspreekt wanneer hij voorbij komt op Instagram.


De tien tips uit de video:

1. Pakkend


Maak foto's die echt de aandacht pakken. Een foto moet iets hebben waardoor je stopt met scrollen als je de foto op Instagram voorbij ziet komen.

2. Creatief


Probeer een foto te maken die je niet al duizenden keer hebt gezien. Probeer iets origineels te maken. Kopieer geen beelden van anderen, maar maak iets origineels te maken door tijdens een shoot nieuwe dingen te proberen.

3. Kleur


Let goed op het gebruik van kleur in je foto's. Zoek kleuren die passen bij de foto die je wilt maken. Bijvoorbeeld door een kleur te zoeken in de kleding van je model die past bij de kleur in de omgeving waar je de foto's maakt.

Let erop dat kleuren goed bij elkaar passen - of juist bewust niet.

4. Belichting


Let goed op het licht. Je kunt het creatief inzetten in je foto en ook het onderwerp van je foto maken. Schaduw is daarbij net zo belangrijk als het licht.

5. Compositie


Gebruik de compositie om de blik van de kijker naar het onderwerp te leiden. De regel van derden is voor compositie een goed uitgangspunt.

6. Verhaal


Hoe speelt verhaal een rol in je foto? Probeer iets over te brengen naar de kijker. Bijvoorbeeld een emotie. Je kunt bijvoorbeeld ook een liedje gebruiken om een verhaal te vertellen. Je kunt foto's in een serie maken om het verhaal te vertellen en elke foto kan een verhaal op zich zijn. Je verhaal hoeft niet per se heel diep te zijn.

7. Locatie


Voeg verhaal of iets bijzonders toe aan je foto met je locatie. Bijvoorbeeld door het bij je model te laten passen of juist totaal niet passend te maken.

8. Je onderwerp losmaken


Zorg dat je onderwerp los is van de achtergrond. Bijvoorbeeld met een kleine scherptediepte, maar je kunt ook kleur gebruiken of 'negatieve' (lege) ruimte.

9. Patronen en vormen


Gebruik herhalende patronen of vormen. Dit trekt de aandacht van de kijker.

10. Pas alles toe


Gebruik al deze tips om een specifiek sfeer in je foto te krijgen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord