Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

13 Veelvoorkomende fotografische fouten en tips om ze niet te maken

woensdag 14 augustus 2019, 10:20 door | 5.810x gelezen | 0 reacties

Fotografie is een combinatie van technische en artistieke techniek en beslissingen. Een misstap die een heel beeld ontspoort is heel gemakkelijk gemaakt. De video in dit artikel bevat 13 door fotografen veelgemaakte fouten en biedt enkele nuttige tips om ze te vermijden of te herstellen.


Deze nuttige video komt van Nigel Danson en bevat meer dan 13 veelgemaakte fouten die we allemaal weleens maken en wat we kunnen doen om ze te voorkomen of herstellen

Een nuttige voor mij was de tip om niet per ongeluk de verkeerde instellingen op je camera te laten staan. Ik fotografeer veel verschillende dingen waarvoor vaak heel verschillende instellingen nodig zijn. Vaak begon ik al met de volgende opname om vervolgens te beseffen dat ik de camera nog op de voorgaande instellingen had staan.

Als ik terugkeek naar mijn foto's kwam ik erachter dat er iets niet klopte. Ik heb er zelf maar een gewoonte van gemaakt om mijn instellingen zorgvuldig te controleren wanneer ik mijn camera voor het eerst aanzet. Uiteindelijk ga je dan alles controleren: lensschakelaars, batterij, geheugenkaarten, et cetera.

Het is een goede gewoonte die je je kunt aanleren. Bekijk de video hierboven voor meer nuttige tips van Danson en deel eventuele fouten die je zelf hebt gemaakt en hoe je ze hebt opgelost.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord