Michelle Peeters

20 nieuwe features van Adobe Photoshop CC 2019

donderdag 25 oktober 2018, 11:22 door | 7.537x gelezen | 3 reacties

Adobe staat bekend om haar jaarlijkse productupdates en elke update heeft weer nieuwe functies. Dit jaar zijn met de nieuwste versie van Photoshop CC 2019 zelfs nog meer nieuwe functies toegevoegd ten opzichte van de vorige versie.


Met deze nieuwe versie van Photoshop probeerde Adobe het eenvoudiger te maken voor algemeen gebruik en verbeterde de prestaties van sommige bestaande hulpmiddelen, zoals snelle selectie en de Content-Aware fill.

Hoewel de interface grotendeels gelijk blijft aan de vorige versie, zijn er in CC 2019 enkele nieuwe gereedschappen en knoppen toegevoegd.

Met de nieuwe veranderingen en verbeteringen lijkt Photoshop ook handiger voor ontwerpdoeleinden. Met de nieuwe frame tool kun je bijvoorbeeld afbeeldingsvakken maken om afbeeldingen in specifieke formaten en verhoudingen in te voegen, net zoals met InDesign.

Dit kan een handig hulpmiddel zijn voor degenen die nieuwsbrieven en soortgelijke dingen ontwerpen in Photoshop. Met behulp van de nieuwe typefunctie kun je ook waarden invoegen met wiskundige symbolen om nauwkeurig te werken met kronkelingen bij het uitvoeren van taken zoals bijsnijden of het wijzigen van de dekkingswaarde.

In deze video van PiXimperfect worden de 20 belangrijkste functies van de nieuwe versie van Photoshop in detail uitgelegd met voorbeelden. Je zult elke functie zien en ook hoe je ze kunt gebruiken met de demonstraties in de video.

Wat vind jij van de nieuwe versie van Photoshop? Welke functies vond je het leukst en welke functies zouden volgens jou aan de volgende release moeten worden toegevoegd? Deel je mening in de comments hieronder.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Louismakers
  Profiel Louismakers schreef op dinsdag 13 november 2018 om 15:54

  Zou handig zijn als Piet ook eens een dergelijke uitleg zou geven. Ik ben redelijk in de Engelse taal, maar de waterval die deze heer presenteert gaat mijn pet te boven.

 2. audb
  Profiel audb schreef op woensdag 14 november 2018 om 09:29

  Zou het niet eens beter zijn dat Adobe alle programma`s eens in het Nederlands ging uitbrengen zodat ook mensen die geen Engels kunnen het snappen?

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 14 november 2018 om 10:57

  @audb:
  Je kunt je Creative Cloud apps gewoon op Nederlands zetten? Zie de help-pagina's van Adobe!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord