Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

29 Fotografietips van invloedrijke fotografen

woensdag 4 september 2019, 14:41 door | 5.705x gelezen | 0 reacties

Tijdens de Sony Kando-reis van vorige week ontmoette fotograaf en YouTuber Taylor Jackson enkele van de meest herkenbare gezichten uit de wereld van fotografie. Gelukkig voor ons nam hij de tijd om elk van hen om hun # 1 tip te vragen voor beginnende fotografen.


De resulterende video is een 15 minuten durend wijs advies van YouTube-supersterren waaronder iJustine, eersteklas trouwfotografen zoals Scott Robert Lim en de beroemde fotojournalist David Burnett, en natuurlijk nog vele anderen.

De tips variŽren van ultra-basic (laad je batterijen altijd op voor een opname), tot meer esoterisch (bouw je werk rond de dingen die je leuk vindt), tot praktisch (let op je achtergronden). Ze hebben allemaal wel iets te bieden. Echter, de tip van David Burnett, geboren uit 50 jaar ervaring springt er toch wel helemaal uit:

Wat je ook voor werk doet en in welke fotobranche je je ook beweegt, neem altijd foto's van je eigen leven. Maak foto's van je vrienden, je familie, indien nodig tot de irritatiegrens bereikt is. Over 30 of 40 jaar (als je het geluk hebt, dan nog op de aardbol rond te lopen..) zul je merken dat foto's van je leven belangrijker zijn dan alles wat je ooit hebt bezeten.

Bekijk de volledige video hierboven en laat ons jouw nummer # 1-tip voor beginnende fotografen weten. Heeft de video zo'n beetje alles afgedekt, of heb je zelf nog wat wijze adviezen om te delen?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord