Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

3 Landschapsfotografietips die je niet vroeg genoeg kunt ontdekken

woensdag 5 mei 2021, 16:32 door | 3.954x gelezen | 0 reacties

Landschapsfotograaf Andy Mumford deelt in deze video de 3 dingen die hij graag eerder had willen weten als landschapsfotograaf. Zo hoef jij ze niet zelf te ontdekken.


De drie tips van Andy:

1. Het gaat niet altijd om het licht


Beginnende landschapsfotografen denken vaak dat je voor mooie landschapsfoto's alleen op pad kunt bij prachtig licht. Zo mis je echter veel kansen om mooie foto's te maken.

Zelfs als je niet met prachtige foto's thuiskomt is het fotograferen toch altijd goed voor je als oefening. Met elk licht zijn mooie foto's te maken.

2. Het gaat niet om je apparatuur


Het is verleidelijk om steeds te kijken naar de nieuwste camera's, nieuwste objectieven en accessoires. Uiteindelijk gaat je foto niet om de resolutie of het dynamisch bereik.

Je kunt met elke camera mooie foto's maken. Het belangrijkste is dat je jouw camera goed kent en weet hoe je de camera goed kunt gebruiken.

3. Forceer het niet


Soms werkt een foto gewoon niet. Blijf niet te lang hangen bij de foto die je voor ogen had, maar zoek naar een ander onderwerp.

Kijk vooral eerst goed rond voordat je aan de slag gaat met wat je vooraf in gedachten had. Wellicht is er een betere foto te vinden op dezelfde locatie die veel interessanter is.


101 Tips voor Luisterrijke Landschapsfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte landschapsfoto's kunt maken? In het boek De Landschapsbijbel geeft landschapsfotograaf Nando Harmsen je 101 tips om jouw landschapsfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die hij de afgelopen jaren als landschapsfotograaf heeft opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.220 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord