Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

3 macrofotografie-tips in slechts 2 minuten

woensdag 21 november 2018, 16:32 door | 6.292x gelezen | 0 reacties

Interesse in het uitproberen van macrofotografie? Deze snelle en nuttige video geeft je drie tips in slechts 2 minuten om in gedachten te houden wanneer je zeer kleine objecten gaat fotograferen.


Deze video komt van ZY Productions en biedt je drie nuttige macrofototips in slechts twee minuten. Macrofotografie is een leuk genre voor bijna iedereen om mee te experimenteren. Vooral omdat er een overvloed aan gemakkelijk verkrijgbare onderwerpen is. Waar je ook bent - zelfs gewoon in huis of op je tuin.

Twee van de grootste uitdagingen zijn verlichting en scherptediepte. Als je merkt dat je problemen hebt om voldoende licht voor je belichting te krijgen, kan een speciale macro-flitser behoorlijk wat goeds doen.

Bovendien kan de waanzinnig geringe scherptediepte waarmee je waarschijnlijk werkt, het maken en handhaven van de scherpstelling erg moeilijk maken met alleen de focusring van het objectief.

Dit is waar een speciale set focusrails echt van pas kan komen om gemakkelijker scherp te stellen als je ervoor kiest om echt in de wereld van macrofotografie te duiken. Bekijk de video hierboven voor meer handige tips.

En als je echt de diepte in wilt met macrofotografie kun je natuurlijk ook de cursus Macrofotografie van Johannes Klapwijk volgen op Photofacts Academy!


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord