Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

5 Tips voor het poseren van koppels

zondag 21 februari 2021, 20:02 door | 2.615x gelezen | 1 reactie

Een stel fotograferen kan lastig zijn. Meestal heeft een koppel geen modelervaring, dus het komt aan op jou als fotograaf om de juiste beelden te krijgen. In deze video geeft Kesha Lambert 5 tips voor het poseren van koppels.


De tips uit de video:

1. Start met iets simpels


Om op te warmen is het goed om met iets eenvoudigs te starten. Dat kun je ook tegen het stel zeggen. Zij moeten immers echt opwarmen, want ze weten niet wat ze kunnen verwachten. Geef positieve aanwijzingen als je iets wilt veranderen.

2. Ga er dicht op zitten


Laat ze hun gezichten dicht bij elkaar komen, maar niet tegen elkaar aandrukken. Gebruik een tele-objectief om zelf niet te dichtbij te hoeven komen.

3. Zet ze in beweging


Gebruik muziek om het stel in beweging te krijgen. Vraag vooraf welke nummers ze leuke vinden en welke ze goed kennen. Zorg dat je hun nummers klaar hebt staan.

Vraag ze te dansen of geef ze aanwijzingen voor een paar kleine bewegingen. Laat ze eventueel samen zingen. Of laat ze tegen elkaar racen (en elkaar saboteren).

4. Zorg voor verschil


Laat het stel juist van elkaar wegkijken of bewust in een andere richting kijken. Of laat één in het licht staan en een ander in de schaduw.

5. Creëer een scene


Laat ze een scene naspelen. Bijvoorbeeld een glas champagne laten inschenken door één van hen en laat dat naar de ander brengen. Alsof je een scene uit een film nadoet. Maak het niet al te complex.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. toondevos
    Profiel toondevos schreef op dinsdag 23 februari 2021 om 14:23  | reageer

    Mijn ervaring is dat stellen vaak de neiging hebben om samen in de camera te kijk. Is niet altijd fout, maar soms moet je ze aansporen om naar elkaar te kijken en de camera te negeren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord