Michelle Peeters

9 Handige compositietips voor landschapsfotografie

woensdag 22 april 2020, 10:01 door | 4.502x gelezen | 0 reacties

Compositie in landschapsfotografie kan heel subtiel en lastig zijn. Als dit iets is waar je mee worstelt, geeft deze uitstekende video-tutorial je negen richtlijnen die je kunnen helpen de composities van je landschapsfoto's te verbeteren.


Deze video-tutorial komt van Photo Tom en geeft je veel nuttige tips en richtlijnen voor betere composities van landschapsfoto's. Compositie kan een moeilijke, ingewikkelde zaak zijn, maar met oefenen kun je sterkere, boeiendere beelden maken.

Wat heel goed kan helpen is om te leren je opnamen te vereenvoudigen. Probeer niet zoveel mogelijk van een scène in een afbeelding te proppen, omdat je gewoon niets wil weglaten. Een manier om meer minimale composities te maken, is door meer langere brandpuntsafstanden te gebruiken.

Het is gemakkelijk om standaard groothoeklenzen te gebruiken bij landschapswerk, maar een langere brandpuntsafstand kan je helpen interessante details of abstractere composities te kiezen die een uniek en persoonlijk perspectief kunnen geven. Bekijk de video hierboven voor meer informatie.

Nog meer weten over landschapsfotografie?
Op Photofacts Academy hebben we een interessante masterclass van landschapsfotograaf Bas Meelker.

» Bekijk de Masterclass Landschapsfotografie

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.175 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord