Elja Trum

Achter de schermen bij een McDonalds fotoshoot

vrijdag 22 juni 2012, 23:46 door | 8.628x gelezen | 5 reacties

Iedereen weet dat voedsel er (doorgaans) een stuk beter uit ziet op de foto dan in het echt. Er zijn zelfs complete websites die niks anders doen dan productfoto's vergelijken met het daadwerkelijke eten. Ook McDonalds krijgt blijkbaar regelmatig vragen over het verschil. Het bedrijf legt in een video uit hoe dit komt.

De video geeft een leuk inkijkje in het wereldje van voedselfotografie. Een marketing manager van McDonalds koopt een verse Quarterpounder en vergelijkt deze met een hamburger die speciaal bereid wordt voor een mooie productfoto bij Watt International.


Interessant om te zien dat McDonalds wel netjes alle daadwerkelijke ingrediŽnten gebruikt. Deze worden alleen met veel precies op de juiste plek in de compositie geplaatst. Uiteraard komt er ook nog wat nabewerking bij kijken. Uiteindelijk is het verschil tussen beide burgers aanzienlijk.

Bron: FotoVideo


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. jamesprovision
  Profiel jamesprovision schreef op zaterdag 23 juni 2012 om 15:33

  In de V.S. en Canada is het verboden om food te fotograferen m.b.v. nep ingrediënten.

  Zelf maakte ik er in de tijd dat ik me er mee bezig hield best wel 'n potje van, gepaneerde en bruin gespoten bezemsteel, zag er lekkerder uit dan een echte kroket, blaadje sla en wat tomaat erbij en smullen maar.
  Ijscoupes, gemaakt van gesmolten ossewit vermengt met spul waar je latexverf mee kleurt ( rrod voor aardbeiensmaak enz.) en basterdsuiker voor de structuur, ff laten stollen waarna het te scheppen is als echt ijs maar niet smelt onder je instellicht.

  Bier... altijd gedoe met de schuimkraag die als 'n pudding inzakt, voorzichtig inschenken zonder kraag, hairfoam met 'n paar druppels koffie op kleur brengen en dat op het bier scheppen, prachtig van structuur en 'n schuimkraag die 'n middag blijft staan, complimentje voor Mac Donalds

 2. ingrid-1950
  Profiel ingrid-1950 schreef op dinsdag 26 juni 2012 om 16:36

  haha james, dank voor deze tips....
  groetjes, Ingrid

 3. TR
  TR schreef op dinsdag 26 juni 2012 om 20:20

  voor de taalpuristen onder ons:
  een hamburger die speciaal bereidt wordt
  moet eigenlijk
  een hamburger die speciaal bereid wordt
  zijn

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 26 juni 2012 om 22:32

  Je ziet tegenwoordig sowieso een tendens om weer meer met echte ingrediënten te gaan werken in foodfotografie, ook hier. Het mag weer eerlijker. Wel zo fijn. Toch vind ik het wel een enorm verschil inderdaad. Dapper van McD om dat toch zo in beeld te brengen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.324 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord