Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Adobe Sneaks toont toekomstige technologie

woensdag 24 oktober 2018, 16:32 door | 2.802x gelezen | 0 reacties

Elk jaar bij Adobe MAX, en soms tussendoor, worden we getrakteerd op de Adobe Sneaks: een reeks presentaties over wat Adobe ontwikkelt aan geavanceerde technologie die ons veel tijd kan besparen.

Denk bijvoorbeeld aan Project Fastmask waardoor het maskeren van elk onderwerp in een video net zo eenvoudig is als met de toverstaf.

1. Brush Bounty


Met Brush Bounty kun je traditionele regen animeren. Normaal gesproken zou je hiervoor elke individuele regendruppel met de hand moeten schilderen en het vervolgens allemaal moeten animeren om op precies de gewenste manier over het scherm te bewegen.


Met Brush Bounty kunnen redacteurs echter een penseel voor een bepaalde animatie maken en in feite de regen schilderen op de plaats waar ze dat willen.

De hoeveelheid of dichtheid van het effect kan met extra slagen toenemen, maar dichtheid, frequentie, snelheid, richting en zelfs het volume dat aan het effect is gekoppeld, kunnen achteraf via eenvoudige schuifregelaars worden gewijzigd.

Daarnaast kan Brush Bounty eenvoudige aanpassingen aan animaties introduceren op basis van verschillende externe ingangen.

Door je smartphone aan te sluiten, kun je in verschillende richtingen kantelen en Brush Bounty neemt de invoer van de accelerometer van je telefoon op om aspecten van een animatie te wijzigen, zoals de richting waarin de wind door het haar van een personage blaast.

Nog krachtiger is de mogelijkheid om animatie-eigenschappen aan externe gegevenspunten te koppelen, zoals een aantal retweets, hogere verkoopcijfers en meer. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een animatie maken waarbij de grootte van een element toeneemt telkens wanneer de aandelenkoers omhoog gaat.

Hoewel het prima zou werken als zelfstandige toepassing, is het veel gemakkelijker om Brush Bounty te zien als iets dat kan worden opgenomen in After Effects.

Of misschien zelfs in Premiere Pro in een beperkte vorm om de mogelijkheid om animaties te tweaken te vergroten heel nauwgezet te hoeven werken. En dat terwijl het perfect afstemt op perfectie.

2. Project Fast Mask


Project Fast Mask neemt alle routinematige klussen van je over. Sommigen vinden het misschien eng, maar het is echt een ongelofelijke technologie.


Iedereen kan nu met een paar muisklikken elk onderwerp (bewegend of stilstaand) automatisch maskeren in video's, zelfs met eenvoudige of complexe achtergronden.

Met slechts vier klikken rondom een onderwerp om Project Fast Mask in de juiste richting te richten, kan een perfect masker worden gemaakt. Daarna kun je extra grafische elementen en andere effecten aan je video's toevoegen zonder je onderwerp daarbij te beÔnvloeden. Briljant.


3. Moving Stills


Fotografen net zo enthousiast over dit programma moeten zijn als videografen. Je kent waarschijnlijk het Ken Burns-effect wel: gooi een foto op het scherm en begin de typische 'zoom in' of 'uit' of 'slow pan' in beide richtingen.

Hoewel het voor die tijd revolutionair was, is dit effect vandaag de dag om het zacht uit te drukken passť.

Maar Moving Stills brengt het naar een geheel nieuw niveau. Adobe Sensei analyseert elke foto en beslist automatisch op welke delen moet worden ingezoomd (voor 'dolly in' of 'uit' bewegingen) of kantelt (voor panning-opnamen).

En dat alles in bepaalde snelheden om geloofwaardige parallaxeffecten toe te voegen en je bewegende beelden op echte video te laten lijken.

Veel van de voorbeelden in de demo tonen grote stukken gebladerte of water dat helemaal niet bewoog, maar je kunt zien waar een beetje meer werk met Adobe Sensei een fijnere pixel push kon toevoegen in die details om echt geloofwaardige video te maken van een enkel stilstaand beeld.


4. Smooth Operator


Smooth Operator is de perfecte aanvulling op Adobe's videobewerkingssoftware, die nu ook Premiere Rush CC bevat.

Hoewel Rush ontworpen is om het proces van videobewerking te vereenvoudigen voor de online videomaker die nog steeds geen overgangen en bewegende beelden op professioneel niveau wil opgeven, zijn het technologieŽn zoals Smooth Operator die Rush echt helpen zijn belofte waar te maken.

Smooth Operator gebruikt opnieuw Adobe Sensei om het onderwerp in een scŤne te analyseren en zal bij het veranderen van de beeldverhouding van 16: 9 naar 1: 1 (vierkant) voor Instagram automatisch de juiste panning toevoegen.

Zo kun je op een intelligente manier je onderwerp of de actie van de video ten allen tijde binnen je frame houden.

Het beste deel: Smooth Operator verwerkt op briljante wijze scŤnes met meerdere onderwerpen, evenals acties tussen die onderwerpen, zoals video van een hond die apporteert naar zijn eigenaar.


Hierboven staan een drietal van Adobe's indrukwekkende video- en fotogerelateerde Sneaks. Hieronder nog een zestal sneaks die duiken in onderwerpen als design, illustratie, muziek en typografie.

5. Fantastic Fold6. Project Waltz7. Project Kazoo8. Fontphoria9. Project Good Bones10. Project Model MorphBron: Fstoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord