Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

AI Sky Enhancer voor oppeppen saaie lucht

woensdag 17 oktober 2018, 18:36 door | 3.393x gelezen | 2 reacties

Skylum (voorheen Macphun) kondigt een nieuw filter aan waarmee je de lucht in je foto met één simpele schuifregelaar een enorme oppepper kunt geven.

Het nieuwe AI Sky Enhancer filter zal in november beschikbaar zijn als gratis update voor alle Luminar 2018-gebruikers. Nog voor de introductie in december van de nieuwe Luminar Libraries.


Iedereen weet hoe belangrijk het is om een goed uitziende lucht in je foto te hebben en hoe lastig en tijdrovend het soms kan zijn om dergelijke foto's te bewerken. Vooral als je verschillende objecten en mensen op de voorgrond hebt.

Dit betekent dat je maskers, lagen, randselecties en andere hulpmiddelen en technieken zou moeten inzetten om de lucht er op een realistische manier geweldig uit te laten zien. Het is een complex proces dat nogal wat tijd in beslag kan nemen. Volgens Skylum doet de AI Sky Enhancer al dit moeilijke werk voor je middels kunstmatige intelligentie (AI).

AI Sky Enhancer is ontwikkeld in het AI Lab van het bedrijf om diepte, definitie en detail aan de lucht toe te voegen zonder artefacten te creëren of andere aspecten van het beeld te beïnvloeden. Ook doorkijkjes en lichtdoorlatende objecten zoals bruggen en bomen waarmee de hemel verweven lijkt kunnen worden aangepakt.

AI Sky Enhancer is een nieuwe aanvulling op de eerder ontwikkelde Accent AI en Foliage Enhancer filters die momenteel beschikbaar zijn in Luminar 2018. Ook deze filters zorgen voor een snelle en krachtige trilogie van oplossingen onder één enkele schuif voor automatische beeldcorrectie.

Ai sky enhancer


Machine learning


De AI-verbeteringsfilters van Skylum zijn gemaakt voor fotografen die niet de tijd noch de wens hebben om urenlang foto's te corrigeren en die zich liever concentreren op het maken van foto's.

Skylum's AI Lab bestaat uit een team computerwetenschappers en professionele fotografen die bruggen bouwen tussen wetenschap, technologie en echte menselijke ervaringen.

'Machine Learning' wordt feitelijk door mensen in het AI Lab van Skylum aangeleerd. Door het analyseren van tienduizenden foto's leren de medewerkers van wetenschappers en fotografen de machine (computer) om ongewenste aspecten te elimineren en verbeteringen aan te brengen.

Skylum heeft onlangs de ongekende beslissing genomen om elke nieuwe uitgave van Luminar - groot of klein - zonder extra kosten voor klanten tot 2019 op te nemen.

Dit omvat onder andere de Libraries (bibliotheken), de langverwachte toevoeging aan Luminar. Libraries stellen fotografen in staat beelden te organiseren, door te bladeren en te bewerken.

Ai Sky Enhancer


AI (Artificial Intelligence)


Skylum neemt ook AI-technologie op in andere softwarepakketten, waaronder Aurora HDR.

De nieuwe Quantum HDR-engine gebruikt AI-technologie voor het analyseren en extrapoleren van de beste details van elk beeld tussen haakjes dat wordt gebruikt in het HDR-proces om een ​​enkel bestand te maken.

Het eindresultaat bevat dan meer details in de schaduwen, hooglichten en middentonen dan ooit van tevoren mogelijk was.

De Quantum HDR-afbeelding kan ook op enkele onbewerkte foto's werken en maakt Aurora HDR tot een een zeer handige tool als eerste stap in het bewerken van foto's.

Complete AI-automatisering is het duidelijkst te zien in Skylum's nieuwe Photolemur 3, een op de consument gerichte beeldcorrectiesoftware die automatisch problemen met belichting, ruis, contrast, kleur en verschillende huid- en portretcorrectiefuncties met ongelooflijke nauwkeurigheid analyseert en corrigeert.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. Huub Keulers
  Profiel Huub Keulers schreef op donderdag 18 oktober 2018 om 08:56  | reageer

  Mooie uitleg Michelle. Ik ben in het bezit van Skylum en zal dit filter zeker eens gebruiken om te kijken of het iets voor me is. Zou wat werk schelen om saaie luchten wat meer pit te geven.

 2. Henk van Weert
  Henk van Weert schreef op donderdag 18 oktober 2018 om 15:29  | reageer

  Michelle, ik maak sinds een paar dagen gebruik van Luminar en ik word steeds enthousiaster. Het programma is eenvoudiger dan dat van de vorige Adobe-aanvaller Affinity Photo. De mogelijkheden zijn groot en ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Sky Enhancer zal een prima feature worden, denk ik, maar het is natuurlijk maar een kleine stap in de slag met Adobe. Ik ben benieuwd of Libraries - de bibliotheek die Luminar nu nog niet heeft - de echte grote stap voorwaarts is en in kwalitatief opzicht concurrerend is met Lightroom. Ik heb 49 euro geïnvesteerd in Luminar en krijg er, volgens Skylum, die bibliotheek straks gratis bij.
  Die 49 euro staat gelijk aan een paar maandjes abonnement Lightroom! Ik heb me altijd verzet tegen dat opgedrongen model van Adobe en ik geloof dat ik gelijk ga krijgen. Ik kan overigens nergens vinden of fotografen na de introductie van Libraries meer gaan betalen dan ik deed.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord