Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

AI tools gebruiken als fotograaf

zondag 9 juli 2023, 16:32 door | 1.931x gelezen | 1 reactie

Kunstmatige intelligentie verschijnt momenteel in zowat elk programma. Maar hoe kun je al deze tools nu in de praktijk inzetten. In deze video laat fotograaf John Gress zien hoe hij deze programma's inzet om tot gave resultaten te komen.


John loopt in zijn verhaal door een complete shoot in; van het fotograferen van de modellen tot het bewerken in verschillende AI tools.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. gast schreef op dinsdag 11 juli 2023 om 16:15  | reageer

    AI in de fotografie is vandaag de dag een hot item sinds Adobe het nu ook gaat toepassen in Photoshop en Lightroom. In feite hinken ze nog behoorlijk achterop als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Luminar dat volledig is gebaseerd op AI. Ik ben niet tegen het gebruik van AI in de nabewerking. Ik vind wel dat je daarin niet te ver in moet gaan. Als je AI gebruikt op een manier dat de oorspronkelijke foto niet meer herkenbaar is, dan gaat me dat te ver. Gebruik je AI om de oorspronkelijke foto wat te verbeteren, bijvoorbeeld toevoegen van wat scherpte en/of bijvoorbeeld structuur, dan vind ik dat een goed gebruik van AI.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord