Elja Trum

Behind the Scene bij mijn watershoot

zondag 22 januari 2017, 23:46 door | 5.499x gelezen | 8 reacties

Vandaag ben ik druk bezig geweest met een watershoot. Samen met een makeup artist, twee bevriende fotografen en twee modellen hebben we de hele dag met water gespeeld. In deze video kun je even meekijken tijdens de shoot.

Watershoot - Brenda

Brenda

Dankzij de twee andere fotografen had ik even de tijd om een behind-the-scenes video te maken met behulp van de Facebook live optie.

Het was de eerste keer dat ik Facebook live gebruikt heb vandaag en ik kan niet zeggen dat het nu echt een indrukwekkende video geworden is, maar het geeft wel een beetje een beeld van hoe we bezig waren.


Ik heb de foto's van de shoot nog amper goed kunnen bekijken, maar in dit artikel de eerste twee foto's die ik bewerkt heb.

Watershoot - Jip

Jip

Opvallend genoeg heb ik nog steeds last van 'staartjes' aan de druppels. Dit zou te maken moeten hebben met de flitsduur. Als die te lang is dan krijg je deze staartjes.

Nu werkte ik een groot deel van de dag met een flitsduur van 1/5.000ste van een seconde. Ik had verwacht dat dit snel genoeg zou zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Mark de Roo
  Profiel Mark de Roo schreef op maandag 23 januari 2017 om 10:54

  Heej Elja
  Eerlijk, als ik dat filmpje zie denk ik een beetje "Dat kun je beter toch anders en slimmer aanpakken"
  Misschien vind je het leuk eens met mij mee te lopen :D
  Greets,
  Mark

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 23 januari 2017 om 11:13

  @Mark; Lijkt me leuk om eens mee te kijken met je. Volgens mij ben jij toch wel de expert op watershoots in Nederland. Daar leer ik graag van.

 3. Wim Hendriks
  Wim Hendriks schreef op dinsdag 24 januari 2017 om 12:06

  Voor de volgende keer, behind the scènes, ga even bij Gert Kracht te rade....en in hemelsnaam hou de camera eens horizontaal...

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 24 januari 2017 om 12:08

  @Wim; Zoals ik in het artikel ook aangeef was dit een Facebook Live video. Daarbij is het gebruikelijk dat je verticaal filmt. Hier op het blog is dat inderdaad onhandig.

  Het was een experimentje en ik vond het wel leuk hem te delen zo.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.922 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord