Elja Trum

Behind the Scenes; Bono en Bill en Melinda Gates

zondag 21 april 2013, 23:39 door | 3.692x gelezen | 3 reacties

Je krijgt als fotograaf niet zo snel Bono van U2 en zowel Bill als Melinda Gates voor je lens. Fotograaf Greg Heisler kreeg van Time de vraag ze samen vast te leggen voor hun 'Person of the Year' uitgave. Profoto maakte een Behind the Scenes video waar Greg Heisler uitleg geeft over zijn voorbereidingen en waar hij desondanks alsnog tegenaan liep.

Zo was Bono inderdaad kleiner dan Gates, maar bleek zijn hoofd verhoudingsgewijs zoveel groter dat dit voor problemen zorgde. De foto's (inclusief zeven andere setups) werden trouwens genomen binnen de 45 minuten die er voor vrijgemaakt konden worden door de bekendheden. U2 gaf op die locatie een concert, maar Bill Gates en zijn vrouw vlogen speciaal voor de fotoshot even in.


Benieuwd naar meer video's uit deze serie van Profoto; kijk dan even op het Youtube kanaal van Profoto USA.

Bron: Strobist


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 22 april 2013 om 10:48

  De stijl van Heisler is wel iets waar je van moet houden... ik vind deze video, een beschrijvinkje van een portret van Bruce Springsteen, overigens wat meer inhoud hebben.

 2. Marc Wijngaarde
  Profiel Marc Wijngaarde schreef op dinsdag 23 april 2013 om 16:09

  Begrijp ik dat jij niet zo van de stijl van Heisler houdt? vrolijk
  Als ik een suggestie mag doen voor een Heisler video, doe dan deze maar.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 23 april 2013 om 16:24

  @Marc:
  Smaken verschillen. Ik vind het nogal gemaakt/Amerikaans overkomen over het algemeen. Niks mis mee, maar moet je van houden. Wat voor hem pleit is dat hij verdomd goed nadenkt over hoe hij iemand wil uitlichten!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord