Elja Trum

Behind the scenes; professionele autofotografie

vrijdag 27 januari 2012, 19:54 door | 7.444x gelezen | 6 reacties

De mooie foto's van dure bolides die je vind in autofolders en bladen worden natuurlijk ook gewoon door fotografen gemaakt. Daar komt vaak wat meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. In deze behind-the-scenese video zie je wat er nodig is voor een paar gelikte foto's van een Audi R8 GT.Om de lange sluitertijd te behalen is er gebruikt gemaakt van ND filters in een Lee Filter System. Belangrijker was echter het gebruik van een FG2 rig. Dit 'statief' wordt aan de onderkant van de auto bevestigd (een klusje van circa anderhalf uur) en dient ervoor om te zorgen dat de auto ook met langere sluitertijden onbewogen vastgelegd kan worden.

Dit soort rigs kunnen gehuurd worden, bijvoorbeeld bij move-n-shoot.com. Een alternatief kan overigens ook het gebruik van speciale software zijn.

Met dank voor de tip, Sergio Uda.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 28 januari 2012 om 03:32

  Fotografie op dit level is gewoon teamwerk; een samenspel van doorgewinterde specialisten die gebruik maken van high end gear onder de juiste omstandigheden. Het design van de R8GT ziet er wat Teutoonser uit dan dat de VAG Lambo afdeling. Maar ja, die drinken ook meer Chianti dan bier.

 2. Mark
  Profiel  Mark schreef op zaterdag 28 januari 2012 om 14:02

  Erg leuk om een kijkje in de keuken te nemen van de autofotografie. Het is inderdaad puur teamwork, maar het resultaat mag er zeker wezen.

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op zaterdag 28 januari 2012 om 18:44

  Altijd leuk om te zien, zo'n BTS video!

 4. Martin
  Martin schreef op zaterdag 28 januari 2012 om 19:56

  Leuk idee. Zal zelf ook eens zo'n statiefje timmeren om mijn auto op marktplaats kwijt te raken knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.320 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord