Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Camera Rescue Project in Finland: Een vintage cameraparadijs

woensdag 23 oktober 2019, 12:24 door | 2.758x gelezen | 1 reactie

Fotograaf en YouTuber Mathieu Stern heeft onlangs een van de coolste plekken op aarde bezocht voor camera-verzamelaars: The Camera Rescue Project, één van de grootste vintage camera-collecties in Europa.


Het Camera Rescue Project is een Finse organisatie die zich inzet voor het bewaren van camera's voor toekomstige generaties. Hun verklaarde doel is om tegen de 2020 100.000 vintage camera's te vinden, te repareren en te 'redden'; En volgens de startpagina van het project zijn ze daarmee ongeveer halverwege.

En wie kan je beter bezoeken en rondleiden in hun thuisbasis in Finland dan Mathieu Stern, expert van zeldzame lenzen en liefhebber van vintage uitrusting?

Het begin van de video bestaat uit een rondleiding door de showroom van de Kamera Store waar camera's van het geredde Camera Rescue Project worden verkocht, voordat ze in de werkelijke ingewanden van het project duiken waar ze momenteel bezig zijn om ongeveer 2.000 oude camera's te repareren terwijl ze nog honderden andere ontvangen .

Uiteindelijk loopt Stern weg met een stel coole nieuwe "zeldzame lenzen" om deze te testen in Finland, maar dat wordt het onderwerp van een heel andere video.

Als je het Camera Rescue Project wilt bekijken en meer wilt leren over dit geweldige vintage cameraherstelbedrijf, bekijk dan de volledige video hierboven of bekijk This deep Die van Cameraville van eerder dit jaar.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Dic
    Dic schreef op donderdag 24 oktober 2019 om 12:06  | reageer

    Wat zou ik daar graag eens een middagje rondlopen, een camera paradijs van voor het digitale tijdperk. Heerlijk,

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord