Elja Trum

Canon EF 1200mm f/5.6L in actie in Londen

vrijdag 5 september 2014, 19:25 door | 6.440x gelezen | 6 reacties

Heb je nog 124.500 euro liggen, dan kun je nu je slag slaan en de Canon EF 1200mm f/5.6 L USM kopen. Dit bijzondere extreme teleobjectief is nu te koop bij MBP Photographic in Engeland. Voor potentiŽle kopers maakte ze deze video waar ze zien wat je kunt verwachten als je dit monster koopt.


Met een gewicht van 16,5 kilogram en een lengte van 84 centimeter is het niet bepaalde een praktisch objectief om mee te werken. Ook kun je je afvragen wat voor een foto's je eigenlijk met de 1200mm zou maken. Het is in elk geval een knappe prestatie als je het aankoopbedrag weer terug kunt verdienen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Matthijs
  Matthijs schreef op vrijdag 5 september 2014 om 19:38

  Hmm, dan lijkt een T-mount lensje van Samyang me toch ietsje betaalbaarder.... (wel jammer van het gebrek aan lichtsterkte daar...

 2. Arjan
  Arjan schreef op vrijdag 5 september 2014 om 22:47

  Zit een klein foutje in de tekst .. De 1200mm is een vast brandpunt, het is dus een teleobjectief ipv een telezoom .... knipoog

 3. martinphili
  Profiel martinphili schreef op vrijdag 5 september 2014 om 23:00

  Ik kan me voorstellen dat er wel eens een situatie is dat je zo'n lens nuttig kunt gebruiken maar inderdaad, terug verdienen zal er niet snel bij zijn. Ik weet ook niet of dat ook de bedoeling is geweest van Canon. Het lijkt me meer een objectief voor wetenschappelijke instituten en zo.
  En natuurlijk een lekker stukje promotie voor Canon vrolijk

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 6 september 2014 om 22:57

  @Arjan; kijk, jij zit goed op te letten. knipoog
  Ik heb het aangepast.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord