Elja Trum

Canon 7D video op een Filippijnse Kermis

vrijdag 11 september 2009, 19:36 door | 8.672x gelezen | 10 reacties

De nieuwe Canon 7D wordt door zowel fotografen als videografen positief ontvangen. De full HD video biedt ten opzichte van de Canon 5D mark II een aantal verbeterpunten. Het is dan ook niet vreemd dat we niet lang hoefden te wachten op de eerste video's geschoten met de Canon 7D. Jason Magbanua maakte deze video op een kermis.

Het Filippijnse kantoor van Canon stelde een pre-productie model voor twee dagen beschikbaar aan Jason. De video is geschoten in full-HD (1920 x 1080) met 24 beelden per seconde. Er is alleen gebruik gemaakt van het beschikbare licht.

Voor de video werden flink wat objectieven gebruikt; de Canon 16-35mm f/2.8, de 17mm Tilt-shift, de 35mm f/1.4, de 50mm f/1.4, de 85mm f/1.4, de 100mm f/2.8 macro en de 70-200mm f/2.8. Het eindresultaat ziet er uitstekend uit!Bron: Beeldenaars.net


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 12 september 2009 om 02:04

  Wat een mooi portret van deze Filippijnse kermis! Een prettige afwisseling van beelden, interessante standpunten en bovenal passende muziek. Ook de verteller is een boeiend aspect. Persoonlijk ben ik een still-man maar dit prikkelt mijn famtasie over hoe ik mijn favoriete onderwerpen met video zou verbeelden. Ik zit nog steeds te dubben over mijn upgrade: een 5D II of een 7D. Natuurlijk biedt de 7D weer meer technisch vernuft zoals een verbeterde videofunctie maar hoe zit 't met de IQ en ISO peformance. Nog even afwachten tot de eerste testresultaten...

 2. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op zaterdag 12 september 2009 om 10:08

  Ik vind dit echt een erg mooie video van de Filippijnse kermis, de beelden van de Canon 7D zijn zeker niet verkeerd!

 3. Bart
  Profiel Bart schreef op zaterdag 12 september 2009 om 10:59

  Super mooi, thanks for sharing.

 4. totaalfotografie
  totaalfotografie schreef op zaterdag 12 september 2009 om 12:04

  De 85 1.4 zou ik ook wel willen :p :p :p

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.747 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.747 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.