Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Compositie tips uit 1949

zondag 19 maart 2023, 20:02 door | 1.984x gelezen | 1 reactie

De afgelopen 74 jaar is er veel verandert op het gebied van fotografie. Deze video over compositie uit 1949 laat echter zien dat er ook veel hetzelfde gebleven is. De tips in deze oude video zijn vandaag nog net zo goed te gebruiken.


Helaas missen we een deel van het beeld, waardoor sommige composities er weer net vreemd uitzien. Houd er dus rekening mee dat je wat beeld mist aan beide zijkanten.


Ontdek de Geschiedenis van de Fotografie


Benieuwd naar hoe fotografie ontstaan is? In de cursus Geschiedenis van de Fotografie laat expert Tom Meerman je alles weten over hoe fotografie ontstaan is.

De geschiedenis geeft voorbeelden om te gebruiken in het heden. Ontdek wat er al is gedaan en waar jij je eigen draai aan kan geven.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. RAWshooter
    RAWshooter schreef op dinsdag 21 maart 2023 om 10:53  | reageer

    In 1949 gebruikte men maar zelden die rare 3:2 verhouding van kleinbeeld. Deze video lijkt ook in 6x7 gemaakt. Hoe vierkanter je werkt, hoe minder last je hebt van al die rare regeltjes als de rule of thirds. Het werkt veel natuurlijker om gewoon een goede beeldvulling te maken zonder al die regeltjes.
    Ik heb nooit begrepen waarom 3:2 de markt overheerst. Maar mijn MFT komt met 4:3 gelukkig veel dichterbij het vierkant. En je verliest minder pixels.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord